Printplaat en Assemblage Design Training en Certificering

De Printplaat en Assemblage Design Training en Certificering is een basisopleiding voor designers en ontwerpers in de elektronica industrie. Niet ingegaan word in deze training op hoe men met de diverse CAD programma’s werkt die normaal gesproken door printplaat designers gebruikt worden. De reden hiervoor is dat er vele verschillende programma’s zijn, alle met hun eigen eigenaardigheden en de leveranciers bieden hiervoor zelf support.

De designer staat aan het begin van het productieproces van elektronische producten. Fouten die in dit stadium gemaakt worden, zijn van invloed op de navolgende stappen en kunnen ertoe leiden dat het eindproduct niet of niet betrouwbaar werkt.

Natuurlijk worden in deze training typische designthema’s besproken, zoals ze in de IPC design normen IPC-2221, IPC-2222 en IPC-2223 te vinden zijn. Maar omdat we de deelnemers een compleet pakket willen bieden is er in deze training ook informatie en criteria uit andere IPC normen opgenomen. Onder andere de belangrijkste normen voor printplaatfabricage uit de IPC 6010 serie. Maar ook de acceptatie-eisen voor assemblages uit IPC-A-610 worden behandeld. Rework- en reparatieprocedures vind men in IPC-7711/7721 en ook deze komen aan de orde. Verder gecompleteerd wordt het geheel dan met de IPC-7351, het document waarin men de pad geometrieën voor SMD componenten vindt.

De Printplaat en Assemblage Design Training is geschikt voor de volgende doelgroep:

In eerste instantie is deze Printplaat Design Training de opleiding voor designer en ontwerpers die geïnformeerd willen worden over diverse IPC normen die voor een designer van belang zijn en dan zowel de designnormen als ook de printplaatnormen, assemblagenormen en zelfs de norm voor rework.
Maar ook voor anderen uit de afdelingen printplaatfabricage en assemblage kan deze training interessant zijn, omdat men de zogenaamde view outside the box krijgt, om het even uit welke vakgebied men komt.

Toepassing van de Printplaat en Assemblage Design Training.

De toepassing van deze Printplaat en Assemblage Design Training ligt daarin dat men hier een uittreksel uit verschillende IPC normen krijgt en wel die informatie die voor een designer belangrijk is. Naast informatie uit de designnormen worden hier ook de acceptatiecriteria voor printplaten en assemblages voorgesteld. Daarmee krijgt men veel bruikbare informatie uit diverse documenten in een periode die men normaal gesproken voor een of een paar documenten nodig heeft.

De meerwaarde van de Printplaat en Assemblage Design Training en Certificering.

Deze training bied veel informatie over de design- en aanvaardbaarheidseisen van IPC in korte tijd. Het helpt de designer de verbanden te zien tussen design, printplaat en assemblage. Aangezien de designer zich hierbij inzicht verschaft in zowel de wereld van de printplaat als ook in die van de assemblage, krijgt hij een totaal beeld, wat hem kan helpen zijn ontwerpen te verbeteren.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie of andere training gerelateerde vragen. Telefonisch op +31-(0)45-5703333, per email support@piektraining.com of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.