IPC-A-610 Training en certificering

Dit is een training gebaseerd op het document IPC-A-610 waarin de acceptatiecriteria voor geassembleerde elektronica te vinden zijn. De IPC-A-610 komt in beeld wanneer de elektronica zo ver klaar dat de componenten op de printplaat gesoldeerd zijn en gereed voor inbouw zijn. Het document is o.a. bedoeld voor de eindinspectie dus voordat het product naar de klant gestuurd wordt.

Om er zeker van te zijn dat de klant het product krijgt wat hij besteld heeft en dat er geen fouten of storingen in zitten die er niet in mogen zitten, wordt er een eindinspectie gedaan en dit document is een hulpmiddel voor de inspecteur om die inspectie uit te voeren. Het bestaat uit een aantal hoofdstukken waarin verschillende onderwerpen besproken worden waaronder de algemene eisen aan de soldeerverbindingen. De specifieke eisen voor diverse componenten die heden ten dage in de elektronische producten zitten.

IPC-A-610 Visual Inspection
IPC-A-610 Training Center logo

PB ASSEMBLAGE

De Training en certificering is geschikt voor de volgende doelgroep:

Deze training is vooral belangrijk voor inspecteurs. Inspecteurs die een eindcontrole doen van de geassembleerde elektronica voordat die naar de klant gaat om ingebouwd te worden in het eindproduct of voordat die intern verwerkt wordt in het eindproduct.

De inspectie wordt uitgevoerd om er zeker van te zijn dat er geen fouten in zitten, dat het het juiste product is en dat alle componenten aanwezig zijn en op de juiste manier gesoldeerd zijn. Het is ook een interessant document voor mensen die geassembleerde elektronica bestellen bij zogenaamde EMS-bedrijven die deze producten produceren.

PB ASSEMBLAGE

De Training en certificering is voor medewerkers van verschillende bedrijven interessant.

De bedrijven die deze training laten uitvoeren zijn vooral de zogenaamde EMS- (Electronic Manufacturing Services) bedrijven, bedrijven die in opdracht voor klanten printplaten assembleren en dan met name hun inspectie afdelingen.

Geïnteresseerd in deze training zijn ook de klanten van deze bedrijven om vooral de communicatie met hun leveranciers te vereenvoudigen en om eventueel een inkomende inspectie te doen op de producten. Maar ook andere bedrijven die geïnteresseerd zijn zoals bijvoorbeeld design bedrijven die in opdracht ontwerpen maken voor hun klanten, ook zij volgen regelmatig deze training.

IPC-A-610 Groep foto

PIEK: Your knowledge provider for the electronics industry

IPC-A-610 Certified Trainer logo

De toepassing van de IPC-A-610 Training certificering binnen bedrijven.

De insteek van de IPC-A-610 Training en certificering is dat je leert wat de eisen zijn aan soldeerverbindingen in het algemeen maar ook specifiek aan de diverse componenten die heden ten dage gebruikt worden in moderne elektronische installaties.

Verder nog een aantal algemene zaken met betrekking tot IPC en het correct toepassen van de normen. Toepassing vindt dit vooral op de inspectie afdelingen en iemand die hiervoor gecertificeerd is, is eigenlijk compleet uitgerust om deze inspecties door te voeren en de eindproducten te controleren voordat ze naar een klant gestuurd worden.

De meerwaarde de IPC-A-610 Training en certificering.

De meerwaarde van deze IPC-A-610 training is gelegen in het feit dat omdat de mensen weten wat de criteria zijn, wat de eisen aan de soldeerverbindingen en aan de geassembleerde elektronica in het algemeen zijn (het betreft niet alleen maar soldeerverbindingen, er worden ook andere dingen aangesproken) voorkom je dat producten die niet op de juiste manier functioneren en die niet aan de eisen voldoen naar de klant worden gestuurd .

Als je dat wel doet en een klant producten ontvangt die niet in orde zijn en die later in de praktijk uitvallen dan kan dat gepaard gaan met heel veel geld of klanten die ontevreden zijn en die gaan claimen en dat kan een bedrijf geld kosten. Met het trainen van je inspectie-personeel weten de mensen wat de eisen zijn en worden er minder slechte producten naar de klanten gestuurd, krijgt men minder reclamaties en behoudt men zijn klanten, is er geen gezichtsverlies en zijn er minder kosten.

IPC-A-610 Application Specialist logo

Geldigheid van de certificering

Bent u nog niet eerder gecertificeerd voor de IPC-A-610 of is uw certificaat verlopen, dan heeft u de initiële IPC-A-610 certificering nodig. Deze heeft een geldigheid van 2 jaar.

U dient binnen 6 maanden voor einde van de geldigheid van het certificaat te hercertificeren. Voor hercertificatie heeft u de volgende opties:

  • IPC-A-610 Hercertificering: volledige opleiding voor de hercertificering
  • IPC-A-610 Challenge Test: alleen het examen
  • IPC-A-610 Opfrissing van de Norm + Challenge Test

Variant van de certificering

IPC-A-610 CIS (Certified IPC Specialist)
Deze CIS variant is bestemd voor operators

IPC-A-610 CIT (Certified IPC Trainer)
Deze CIT variant is bestemd voor iedereen die zelf operators tot CIS wil opleiden

IPC-A-610 CSE (Certified Standards Expert)
Deze CSE variant is bestemd voor iedereen die expert wil worden op het gebied van de betreffende standaard. Deze experts worden door bedrijven vaak ingezet als coördinator om de standaard op de juiste manier toe te passen binnen de onderneming.

Aankomende regionale IPC-A-610 trainingen

StartdatumTrainingTaalPlaats 
22 september 2020IPC-A-610DuitsWeingarten (Karlsruhe)Offerte Aanvraag
20 oktober 2020IPC-A-610EngelsHeerlenOfferte Aanvraag
27 oktober 2020IPC-A-610DuitsAmbergOfferte Aanvraag
28 oktober 2020IPC-A-610NederlandsHeerlenOfferte Aanvraag
03 november 2020IPC-A-610DuitsBerlinOfferte Aanvraag
24 november 2020IPC-A-610DuitsMünsterOfferte Aanvraag
08 december 2020IPC-A-610DuitsSingenOfferte Aanvraag
15 december 2020IPC-A-610DuitsWeingarten (Karlsruhe)Offerte Aanvraag
15 december 2020IPC-A-610DuitsMichelstadtOfferte Aanvraag

Meer Informatie:

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie of andere training gerelateerde vragen. Telefonisch op +31-(0)45-5703333, per email verkoop@piektraining.com of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.