PIEK’s Interconnect Designer Certification training

De PIEK’s Interconnect Designer Certification training is een basis training voor designers en ontwerpers die in de electronica industrie werken. Wat in in ieder geval GEEN onderwerp van deze training zal zijn is hoe de CAD software gebruikt dient te worden die gewoonlijk bij het ontwerpen van printplaten gebruikt wordt. Ten eerste omdat er diverse verschillende programma’s beschikbaar zijn, allemaal met hun eigen specifieke functies en ten tweede omdat de leveranciers van deze software pakketten zelf support aanbieden.

In deze training zullen we de focus leggen op de ins en outs van het printplaatontwerp. De designer staat aan het begin van het productieproces van elektronische producten. Fouten en vergissingen die in deze vroege fase gemaakt worden zullen zichzelf wreken door het gehele proces en kunnen een negatieve uitwerking hebben op de optimale functionaliteit en betrouwbaarheid van het eindproduct.

Onderwerpen in deze training zijn hoe de designregels ingezet kunnen worden voor een optimale betrouwbaarheid en hoe de beste kwaliteit bereikt kan worden tegen een goede prijs. De student zal een inzicht verkrijgen in printplaatfabricage en assemblage processen en de valkuilen waarbij een slecht design desastreuze gevolgen kan hebben.

De training zal u door een reeks aspecten waarmee u tijdens het ontwerpproces rekening moet houden leiden, er zal uit diverse documenten geciteerd worden, die van toepassing zijn voor design alsook fabricage en assemblage doeleinden en u een gedegen inzicht geven in DFX (Design For Excellence) principes.

Ook worden de specifieke eisen van de IPC-7351 besproken, het document voor pad geometrieën voor SMD (surface mounted) componenten.

IPC Design example

PB Design

De PIEK’s Interconnect Designer Certification training is geschikt voor de volgende doelgroep:

De PIEK’s Interconnect Designer Certification training is bedoeld voor alle designers en ontwerpers die uitgebreide kennis zoeken omtrent de relatie tussen design regels en de issues in relatie tot printplaatfabricage en -assemblage. Als u zelfverzekerder wilt worden met betrekking tot de juiste toepassing van hedendaagse design regels dan is dit een “verplichte” training.

Dit is zeker het geval als u een design dienstverlener bent. Overleven van uw firma zal in grote mate daarvan afhangen in hoeverre uw klanten tevreden zijn, maakt u één fout die uw klant veel geld kost dan kunt u daardoor een belangrijke klant verliezen, wellicht zelfs uw bedrijf.

Het kan echter ook een zeer interessante training zijn voor iedereen die bij een OEM of EMS werkt en daar als het ware als interface fungeert tussen hun bedrijf en een design dienstverlener. In dit geval zou de drijfveer kunnen zijn dat alle partijen “dezelfde taal spreken” en u zelfverzekerder wilt zijn bij uw onderhandelingen.

PB Design

Toepassing van de PIEK’s Interconnect Designer Certification training.

De kennis opgedaan in deze training over heden tendaagse design issues, regels en de problemen die kunnen optreden als men ze negeert is direct toepasbaar op het moment dat men deze training verlaat. Met de steeds toenemende complexiteit van producten en de hogere eisen van de klanten, zowel bij de fabricage en assemblage alsook de eindgebruikers van de eindproducten, is het noodzakelijk om up-to-date te blijven en op de hoogte van de laatste technieken en eisen. Het door u verkregen certificaat geeft u het fysieke bewijs van de gewonnen kennis en kan door uw klanten als en teken van kwaliteit gezien worden. De uitgebreide syllabus die u krijgt zal een waardevolle compagnon blijken te zijn bij uw zoektocht naar de optimale design kwaliteit.

electronics design pcb

PIEK: Your knowledge provider for the electronics industry

De toegevoegde waarde van de PIEK’s Interconnect Designer Certification training.

Des te minder fouten er gemaakt worden aan het begin van het elektronica productie proces, oftewel in de design fase, des te minder geld wordt er verloren door het moeten corrigeren van deze fouten in een later fase, bijvoorbeeld door het verminderen van afval, rework, modificatie, herontwerp, terugroepacties etc.. Een designer die de relatie kent tussen de design regels en de mogelijkheden van fabricage en assemblage (of beter gezegd de beperkingen), zal deze kennis in zijn ontwerpen implementeren en beter resultaten bereiken, zowel financieel als in de kwaliteit van zijn output. Medewerkers van OEM’s profiteren van deze training omdat zij de moeilijke taak hebben om de producteisen van hun firma te vertalen naar hun dienstverlener. Om zo uniformer en duidelijker dat deze gecommuniceerd worden om zo minder fouten zullen er uit voort komen. Fouten die mogelijk onontdekt blijven totdat het “te laat is” en producten verschroot moeten worden of dure terugroepacties gestart moeten worden.

Meer Informatie:

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie of andere training gerelateerde vragen. Telefonisch op +31-(0)45-5703333, per email support@piektraining.com of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.