Soldeertraining Basis (Handsolderen)
In de soldeertraining basiscursus handsolderen gaan we in theorie en in praktijk in op het handsolderen. Het begint met een stukje theorie waarin wat is solderen, wat gebeurt er tijdens het solderen, wat is een soldeerverbinding, welke materialen verbind je met elkaar en welke verbindingsmaterialen gebruik je, behandeld worden.
Belangrijke zaken die iemand nodig heeft om te begrijpen wat hij doet tijdens het handsolderen. Dat is vaak een probleem, dat mensen wel solderen en wel weten hoe ze een soldeerbout moeten bedienen, maar niet echt weten ‘wat er gebeurt’.
Dit wordt in de theorie uitgelegd en komen zaken zoals bijvoorbeeld thermische energie en intermetallische lagen aan bod. Verder wordt dat ook in de praktijk omgezet en worden er soldeerverbindingen gemaakt. We beginnen eenvoudig en langzaamaan wordt het steeds een beetje moeilijker gemaakt. Zodat uiteindelijk iedereen die daarin geïnteresseerd is, er feeling voor heeft dat ook kan volgen en zichzelf steeds verbeterd.
Solderen
Basis Handsolderen training is geschikt voor de volgende doelgroep:
In principe is de training geschikt voor iedereen die soldeer werkzaamheden uitvoert of uit moet gaan voeren. Mensen die nog geen ervaring hebben, die weinig ervaring hebben en die dat willen leren of dat moeten uitbreiden om hun werk goed te kunnen doen. Omdat er ook op de theorie wordt ingegaan, is het eigenlijk interessant voor iedereen die misschien al wat langer soldeert, maar nooit echt een goede soldeer cursus heeft gehad. Iemand die het zichzelf in de praktijk heeft geleerd maar de fijne kneepjes van het soldeer vak, nog niet zo onder de knie heeft.
De Basiscursus Handsolderen is voor medewerkers van verschillende bedrijven interessant.
Deze basiscursus handsolderen is interessant voor bedrijven waar handmatig gesoldeerd wordt. Bedrijven waar mensen soldeerverbindingen met de hand maken, waar mensen dat doen tijdens het soldeerproces, maar ook tijdens de zogenaamde rework processen. Een reparatieproces waar op een gegeven moment componenten vervangen worden die al gesoldeerd zijn in een automatisch proces. Medewerkers die op de zogenaamde reparatieafdelingen werken. Dus niet alleen bedrijven die produceren, maar ook rework en reparaties uitvoeren. De cursus is dus interessant voor bedrijven die mensen in dienst hebben die dit soort werkzaamheden uitvoeren.
PIEK: Your knowledge provider for the electronics industry
De meerwaarde van de Basiscursus Handsolderen
De meerwaarde is dat mensen tijdens de cursus leren wat ze doen. Wat gebeurt er nu? Waar ben ik mee bezig? De bedoeling hierbij is mensen er bewust van te maken dat je met name in het handsoldeerproces heel veel dingen fout kunt doen. Het doel van de cursus is dus ook dat mensen de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt, niet meer gaan maken.
Of mensen die nieuw beginnen met het handsolderen het goed aan te leren, zodat ze in de toekomst geen fouten gaan maken. Dus voor het bedrijf ligt die meerwaarde erin dat mensen minder fouten maken, dat mensen zekerder zijn van wat ze doen en men er dus ook van uit kan gaan dat er minder uitval zal zijn, dat er minder afval is en op die manier er dus meer winst gemaakt kan worden omdat de kosten omlaag gaan.