Over Ons

PIEK, de partner voor de elektronische verbindingsindustrie

PIEK is het toonaangevende en internationaal opererende opleidings- en certificeringsinstituut voor de elektronica producerende industrie. Piek biedt wereldwijd maatwerk opleidingen en trainingen aan voor iedereen die werkzaam is op het gebied van elektronische modules en printplaten. PIEK is de partner voor assemblage- en reparatiebedrijven, automotive sector, luchtvaart en defensie. Daarnaast ook nog voor bedrijven die werkzaam zijn in de ontwikkeling, productie en integratie van elektronica.

Kwaliteit is ons succes

Hedendaagse productieprocessen stellen zeer hoge eisen aan de kwaliteit van het product, terwijl door de hevige concurrentie de kostprijs steeds meer onder druk komt te staan. Dit heeft tot gevolg dat de marges voor rework of inefficiëntie van het productieproces bijna niet aanwezig zijn. Daarnaast worstelen veel organisaties met het spagaat tussen wet- en regelgeving, de wensen van de klant, en het steeds meer afslanken van de productieomgeving. Medewerkers raken gefrustreerd omdat hun kennis niet meer up-to-date is, waardoor een slechte kwaliteit van de productie gegarandeerd is.
Wat u dan nodig heeft, is een training van uitstekende kwaliteit met bijbehorende certificering, én die binnen uw budget past. PIEK is dan uw partner!

Onafhankelijke en internationaal ervaren trainers

De trainingsfaciliteiten en trainers van PIEK zorgen ervoor dat uw medewerkers diepgaande kennis krijgen op het gebied van het design- en productieproces. Waarbij het kwaliteitsaspect een belangrijke rol speelt. De trainingen zijn afgestemd op de wensen en behoeften van uw medewerkers. Tijdens de trainingen wordt naast de theorie ook intensief geoefend met praktijkvoorbeelden. Op deze manier krijgen uw medewerkers kennis en inzicht in de meest actuele normen die momenteel gehanteerd worden op het gebied van PCB en PCBA productie, kabelverbindingen inclusief de glasvezelopties.
U zult zien dat, doordat uw medewerkers die een IPC training bij PIEK gevolgd hebben, de kwaliteit en de productie een boost krijgt. Daarnaast zijn deze medewerkers tevredenen, hun kennis is actueel en ze leveren een uitstekend product af voor uw klant.

Maatwerk is standaard

PIEK biedt u zowel trainingen voor operators als voor instructeurs aan. Zowel de eigen PIEK trainingen als ook alle IPC certificeringen. PIEK, wereldleider in training en consultancy voor de elektronische verbindingsindustrie, is een van de weinig Europese trainingscentra, dat gecertificeerd is om alle IPC certificeringen aan te bieden. Eisen uw productieprocessen een gespecialiseerde opleiding? PIEK staat garant voor maatwerk. Op basis van uw input stellen we, samen met u, een maatwerkprogramma voor uw medewerkers samen. De ruim 50 jarige internationale ervaring van PIEK staat garant voor een uitstekende maatwerkopleiding voor uw medewerkers. De instructeurs van PIEK staan wereldwijd bekend om hun kwaliteit van opleiden en de enorme branche kennis van de verschillende disciplines. De waardering voor deze kwaliteiten blijkt uit de jarenlange relaties die PIEK met haar klanten heeft.

55 jaar ervaring

PIEK is al een halve eeuw wereldwijd bekend om haar zeer ervaren trainers, haar levenslange commitment naar haar jarenlange klanten en haar uitstekende kennis van de producten en de markt. Dit wordt ook nog eens bevestigd door de resultaten uit het klanttevredenheidsonderzoek van 2020.
Daarin geven klanten aan dat de trainingen van PIEK gekenmerkt worden door het centraal stellen van de cursist, de prettige en professionele atmosfeer waarin de trainingen plaatsvinden en de hoogwaardige kwaliteit van de trainingen. Deelnemers aan de trainingen van PIEK brengen hun eigen branche specifieke ervaring in en krijgen van de trainers de meest actuele ontwikkelingen en kennis in de elektronische verbindingsindustrie aangereikt.
Alle deelnemers aan een training van PIEK ontvangen de belangrijke en wereldwijd erkende certificering. Hierdoor heeft uw onderneming een voorsprong op uw concurrent, door een kwaliteitsverbetering van uw productieproces en daardoor een kwalitatief hoogwaardig product.

Meer dan een opleidingscentrum

PIEK is meer dan een opleidingscentrum. Bij PIEK kunt u terecht voor:

PIEK trainingen en certificeringen
PIEK verzorgt alle IPC trainingen, op het gebied van PCB Design, PCB Fabricage, PCB Assemblage, PCB Repair en Rework, Kabel en Kabeltechnieken, en diverse specialistische verdiepingsprogramma’s in de vorm van PIEK opleidingen.
Consultancy
Bij PIEK kunt u terecht voor onder andere een second opinion bij een geschil met een afnemer of leverancier.
Testcentrum voor PB’s/PBA’s
Wij testen graag voor u de PB’s of PBA’s op basis van de IPC criteria.
Validation services
Als een van de weinige IPC opleidingscentra in Europa is PIEK gerechtigd om deze service aan te bieden.
Qualification services
PIEK biedt audit programma’s aan, zowel op het gebied van productie, logistiek, proces en economisch bedrijfsmatig.