Soldeertraining Gevorderden (Handsolderen)

Gevorderdencursus Handsolderen

In deze Soldeertraining Gevorderden (Handsolderen) bouwen we verder op de Soldeertraining Basis (Handsolderen). Je volgt het traject hand solderen en in deze cursus ga je op meer geavanceerde dingen in. We zullen de soldeertechnieken voor kleinere en complexere componenten en meer aansluitingen (we spreken dan van componenten zoals QFP en Finepitch hetgeen betekent dat de afstanden tussen de aansluitingen steeds kleiner worden) behandelen.

Dat betekent dat het moeilijker is om deze te solderen en dat je meer vaardigheden en ervaring moet hebben om deze componenten te kunnen solderen. Het is wel een trend die we in de praktijk de laatste jaren steeds meer hebben gezien. De componentjes worden kleiner en complexer, worden moeilijker om te solderen en mensen moeten daarom opgeleid worden en er ervaring mee op kunnen doen om er mee om te kunnen gaan. Daarvoor is deze training ideaal.

Speciale Trainingsprogramma’s

De doelgroep van de handsoldeer cursus voor gevorderden.

Deze training is belangrijk voor mensen die in het bedrijf complexe componenten moeten vervangen. We noemen dit rework en het is belangrijk voor mensen die al over ervaring beschikken en het standaard hand solderen onder de knie hebben maar daarbij dus ook juist die complexe, kleinere componenten, meer aansluitingen en dichterbij elkaar liggende aansluitingen moeten kunnen beheersen. Ze moeten leren deze componenten op de juiste manier te vervangen in een productieproces of in een reparatiewerkplaats.

Gevorderdencursus Handsolderen

PIEK: Your knowledge provider for the electronics industry

Speciale Trainingsprogramma’s

De handsoldeer cursus voor gevorderden is geschikt voor verschillende bedrijven.

Deze gevorderdencursus handsolderen is interessant voor bedrijven die complexere producten maken. Met name op het moment dat er in het geautomatiseerde productieproces iets mis is gegaan en men componenten moet laten vervangen door medewerkers om ze toch nog in te kunnen zetten en te gebruiken voor hun klanten.

Of voor reparatiewerkplaatsen die dat soort producten aangeleverd krijgen waar reparaties aan uitgevoerd moeten worden. Met name voor de werkplaatsen waar aan geavanceerde apparatuur gewerkt worden, is deze cursus geschikt.

Handsolderen group
Meerwaarde Gevorderdencursus Handsolderen

De meerwaarde van een medewerker die de advanced cursus handsolderen heeft doorlopen

Het gaat hier om complexere componenten die vaak ook duurder zijn en daarom is het belangrijk dat dit op de juiste manier gerepareerd wordt door geschoold personeel, mensen die weten waar ze mee bezig zijn, de juiste materialen en gereedschappen in kunnen zetten zodat de reparaties zeker en betrouwbaar doorgevoerd kunnen worden. Het zijn vaak duurdere producten die bewerkt worden en daar moeten mensen zich van bewust zijn. Als de reparaties op de juiste manier worden doorgevoerd dan kun je op die manier een relatief duur stukje elektronica redden.

Meer Informatie:

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie of andere training gerelateerde vragen. Telefonisch op +31-(0)45-5703333, per email support@piektraining.com of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.