IPC/WHMA-A-620 Training en certificering

De IPC/WHMA-A-620 is een training met het gelijknamige document dat een aantal zaken die relevant zijn voor processen van het assembleren van kabelboom en kabelboom elementen en ook de eisen die gelden voor de inspectie van kabelbomen behandelt. Deze training informeert over gereedschappen die tijdens het assemblageproces van kabelbomen gebruikt moeten worden, maar ook de materialen die hierbij gebruikt worden.

Verder wordt er aandacht geschonken aan de inrichting van de ruimtes waar dit moet gebeuren, de juiste omgang met gereedschappen o.a. met betrekking tot het reinigen en kalibratie van gereedschappen en hoe dat in zijn werk moet gaan en de eisen die daarvoor gelden.

Verder wordt er in een aantal hoofdstukken ingegaan op de handelingen die verricht worden bij de productie van kabelbomen. Met name met betrekking tot het solderen en krimpen aan connectoren, contacten in connectoren en inspectie van deze verbindingen maken onderdeel uit van deze training.

IPC-WHMA-A-620 Clip
IPC-WHMA-A-620 Group

Toleranties voor gesoldeerde en gekrimpte verbindingen

Hoe dit op de juiste manier moet gebeuren en wat de eisen en toleranties zijn voor gesoldeerde en gekrimpte verbindingen. In andere hoofdstukken en modules wordt ingegaan op het samenstellen van een kabelboom, het installeren van een kabelboom, de eindbehuizing en testen die aan kabelbomen worden doorgevoerd.

Dit zijn de hoofdlijnen van deze training. Er is voor een specifieke toepassing van kabelbomen een vervolgtraining, een addon, de zogenaamde IPC/WHMA-A-620 Space module die eventueel ook getraind kan worden.

KABEL- EN BEDRADINGSTECHNIEKEN

De doelgroep van de IPC/WHMA-A-620 Training en certificering.

Deze training is belangrijk voor iedereen die inspecties uitvoert aan kabelbomen en bij kabelboom assemblages. Mensen die dat doen tijdens de productie van kabelbomen en de eindinspectie voor levering aan de klant maar ook voor mensen die processen hiervoor opzetten.

In deze training en dit document wordt ingegaan op gereedschappen die gebruikt dienen te worden, de omgang met de gereedschappen en materialen die gebruikt worden. Maar ook voor mensen die verantwoordelijk zijn voor de processen en die verantwoordelijk zijn voor het inkopen van de materialen is deze training van belang.

IPC-WHMA-A-620 Training Group

PIEK: Your knowledge provider for the electronics industry

IPC/WHMA-A-620 Training Center logo

De uitleg van de term WHMA bij deze training.

WHMA staat voor Wire Harness Manufacturing Association. Dit is een Amerikaanse vakorganisatie die specifiek gericht is op de kabelboom producerende industrie.

Zij hebben mensen die aangesloten zijn bij deze vakorganisatie en hebben in samenwerking met IPC- medewerkers een werkgroep gestart en dit document ontwikkeld. Zij staan aan de wieg van dit document.

De Training en certificering is voor medewerkers van verschillende bedrijven interessant.

Over het algemeen zullen de bedrijven die dit soort training afnemen kabelboom producerende bedrijven zijn. Bedrijven die kabelbomen produceren voor hun klanten op allerlei gebied en voor allerlei toepassingen, van huishoudelijke toepassingen tot en met industriële, militaire, ruimtevaart, luchtvaart en automobiel toepassingen.

Dit is de hoofdmoot maar vaak zie je ook dat deze trainingen bezocht worden door mensen die binnen de bedrijven die kabelbomen verwerken in hun eindproduct en die dat in een behuizing inzetten en die eventueel de ingangscontrole van die kabelbomen doen of intern op een kleiner niveau aan kabelbomen werken. Dit zijn de belangrijkste doelgroepen.

IPC/WHMA-A-620 Certified IPC Trainer logo
IPC/WHMA-A-620 Application Specialist logo

Toepassing van de Training en certificering binnen bedrijven.

Wat je in deze training leert is drieledig. Ten eerste leer je het inspecteren van kabelbomen, alles wat met kabelbomen te maken heeft (connectoren, contacten, bevestigingsdelen van kabelbomen). Ten tweede leer je met welke materialen en gereedschappen je moet werken en hoe je daar mee om moet gaan. Denk daarbij ook aan kalibratie.

Ten derde is een deel van deze training gewijd aan het testen van kabelbomen, het doorvoeren van elektrische en mechanische testen die voorgeschreven zijn voor de productie van zulke kabelbomen.

KABEL- EN BEDRADINGSTECHNIEKEN

De meerwaarde van de IPC/WHMA-A-620 Training en certificering.

De meerwaarde van deze training ligt in het feit dat medewerkers trefzekerder zullen zijn bij het nemen van beslissingen of een kabelboom en zijn elementen wel of niet aan de norm voldoet. Doordat ze meer kennis hebben van deze eisen en norm zullen ze de inspectie van de producten trefzekerder doorvoeren en minder producten uitleveren die niet aan deze norm voldoen.

Mensen weten welke testen ze moeten doorvoeren en hoe ze deze op de juiste manier moeten uitvoeren en interpreteren. Ze leren ook de juiste omgang met gereedschappen en kalibratie. Er zijn meerdere zaken die naar voren komen in deze training die van voordeel zijn voor de student en het bedrijf waar hij/zij voor werkt.

IPC-WHMA-A-620 Image Group

Geldigheid van de certificering

Bent u nog niet eerder gecertificeerd voor de IPC/WHMA-A-620 of is uw certificaat verlopen, dan heeft u de initiële IPC/WHMA-A-620 certificering nodig. Deze heeft een geldigheid van 2 jaar.

U dient binnen 6 maanden voor einde van de geldigheid van het certificaat te hercertificeren. Voor hercertificatie heeft u de volgende opties:

  • IPC/WHMA-A-620 Hercertificering: volledige opleiding voor de hercertificering
  • IPC/WHMA-A-620 Challenge Test: alleen het examen
  • IPC/WHMA-A-620 Opfrissing van de Norm + Challenge Test

Variant van de certificering

IPC IPC/WHMA-A-620 CIS (Certified IPC Specialist)
Deze CIS variant is bestemd voor operators

IPC IPC/WHMA-A-620 CIT (Certified IPC Trainer)
Deze CIT variant is bestemd voor iedereen die zelf operators tot CIS wil opleiden

IPC IPC/WHMA-A-620 (Certified Standards Expert)
Deze CSE variant is bestemd voor iedereen die expert wil worden op het gebied van de betreffende standaard. Deze experts worden door bedrijven vaak ingezet als coördinator om de standaard op de juiste manier toe te passen binnen de onderneming.

Aankomende regionale IPC-WHMA-A-620 trainingen

StartdatumTrainingTaalPlaats 
07 juli 2020IPC/WHMA-A-620DuitsWeingarten (Karlsruhe)Offerte Aanvraag
22 september 2020IPC/WHMA-A-620DuitsMünsterOfferte Aanvraag
27 oktober 2020IPC/WHMA-A-620DuitsSingenOfferte Aanvraag
10 november 2020IPC/WHMA-A-620EngelsHeerlenOfferte Aanvraag
10 november 2020IPC/WHMA-A-620DuitsWeingarten (Karlsruhe)Offerte Aanvraag
18 november 2020IPC/WHMA-A-620NederlandsHeerlenOfferte Aanvraag
01 december 2020IPC/WHMA-A-620DuitsMünsterOfferte Aanvraag

Meer Informatie:

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie of andere training gerelateerde vragen. Telefonisch op +31-(0)45-5703333, per email verkoop@piektraining.com of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.