IPC CID+ (Advanced Certified Interconnect Designer) training2023-10-10T14:02:46+02:00

IPC CID+ (Advanced Certified Interconnect Designer) training

De CID+ training (Advanced Certified Interconnect Designer) is een vervolg training op de IPC CID training, de basistraining. In tegenstelling tot de basistraining waar echt vooral gekeken wordt naar wat er nu nu belangrijk is voor een designer om in een later verloop fouten te vermijden, wordt hier ingaan op toch wat complexere designs en ontwerpen. Wat moet een designer daarover weten om zijn designs en ontwerpen goed om te zetten om later problemen te vermijden. We kunnen daarbij denken aan wat complexere ontwerpen die bijvoorbeeld te maken hebben met zogenaamde HDI (High Density Interconnect).

Dus waar de verbindingen nog dichter op elkaar liggen en nog kleiner zijn. Wat natuurlijk ook weer een nieuwe uitdaging met zich meebrengt, zowel voor de designer als later in de productie en assemblageprocessen. Verder is het is natuurlijk belangrijk dat een designer goed op de hoogte is waar eventueel later die problemen kunnen liggen en hoe hij dat op de juiste manier moet inzetten. Dat is één voorbeeld maar ook andere complexere zaken komen hier naar voren. Hoofdfrequent techniek is bijvoorbeeld één van die zaken. Eigenlijk wordt alles wat toch iets complexer is en de huidige stand der techniek toch weergeeft in deze training behandeld.

IPC CID+ Training
Designers Council Advanced PCB Designer (CID+)

IPC DESIGN TRAINING

De Advanced Certified Interconnect Designer, oftewel de IPC CID+ is geschikt voor de volgende doelgroep:

Deze CID+ training is belangrijk voor mensen die aan complexere elektronica werken. Belangrijk is natuurlijk wel dat zij al een basis CID certificaat op zak hebben en dat ze dat met goed gevolg doorlopen hebben. Verder is een stukje ervaring belangrijk, met name om die complexere schakelingen op de juiste manier te kunnen ontwerpen. Mensen die na het succesvol doorlopen van de CID basiscursus en de nodige ervaring hebben geïnteresseerd zijn om zich dan verder te kwalificeren voor het ontwerpen van zulke complexe elektronica, daar is deze training eigenlijk zeer geschikt voor.

IPC DESIGN TRAINING

De training is voor medewerkers van verschillende bedrijven interessant.

Bedrijven die in opdracht ontwerp uitvoeren en natuurlijk dan ook de meest complexe schakelingen willen kunnen aanbieden hebben interesse in deze cursus. Of bedrijven die het ontwerp van de meeste complexe schakelingen willen kunnen aanbieden aan hun klanten behoren ook tot de doelgroep.

Het kan natuurlijk ook zijn dat bedrijven hun eigen designers in dienst hebben en die designers ook de kennis en de kunde willen meegeven voor het ontwerpen van deze complexere schakelingen. Misschien dat ze in de markt op een hoger niveau komen omdat klanten van hun wat complexere producten eisen en dat ze op die manier hieraan gevolg willen geven.

Advanced Certified Interconnect Designer

PIEK: Your knowledge provider for the electronics industry

PCB Design Certification Center

Toepassing van de de certificering

Zoals ook bij de basis CID het geval is, is het zo dat door het verkrijgen van die kennis met betrekking tot de complexere schakelingen en technieken je minder fouten zult gaan maken. Je bent zekerder van wat je ontwerpt en ook met betrekking tot die communicatie naar klanten toe de zaken meer onder controle zult hebben. Hierdoor komt men zekerder over en vermijdt men fouten op dat gebied.

Dus het is de specifieke toepassing van complexe elektronica in combinatie met de toegenomen kennis van een designer naar aanleiding van deze training die ertoe leidt dat producten beter zullen worden en dat er minder uitval zal zijn.

De meerwaarde van de IPC CID+ training.

Iemand die zeker is van zijn zaak zal beter en met meer toewijding werken en minder fouten maken. De bedrijven die in opdracht designen, zullen hun klanten minder slechte designs, minder slechte ontwerpen leveren zodat het eindproduct voor die klanten ook beter zal zijn. Als dat goed binnen het bedrijf ingezet wordt, is er daardoor minder uitval en bij ontwerpers die eigen designs maken, zullen ook minder fouten maken. Dat betekent uiteindelijk voor het eindproduct dat er minder uitval is en dus meer rendement en dat is natuurlijk goed voor een bedrijf.

IPC CID+ Training

Aankomende regionale IPC CID+ (Advanced Certified Interconnect Designer) trainingen

Meer Informatie:

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie of andere training gerelateerde vragen. Telefonisch op +31-(0)45-5703333, per email support@piektraining.com of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Wat betekent RoHS?2020-09-29T09:31:44+02:00

RoHS (Restriction of Hazardous Substances) betekent het verbod op schadelijke stoffen. Dit betekent dat sommige giftige/schadelijke materialen niet meer gebruikt mogen worden in elektronica apparatuur (denk hierbij aan lood, kwik, chroom, cadmium enz.). Deze stoffen zijn gevaarlijk voor het milieu en voor de mensen die ermee werken. De wet is in de EU in kracht getreden sinds 1 juli 2006. Sinds die tijd worden alle massaproducten loodvrij gesoldeerd.

Wat bedoelen ze met “high density boards”?2020-09-29T09:29:24+02:00

Een “high density board”, vertaald een printplaat met een hoge assemblagedichtheid is een printplaat waar de componenten heel dicht naast elkaar geplaatst zijn. Denk hierbij aan een printplaat van een laptop, smartphone, iWatch enz.

Wat is het verschil tussen een CID en een CID+ training?2020-09-28T14:07:24+02:00

De CID (Certified Interconnect Designer) is de basistraining voor een printplaat designer. De CID+ (Advanced Certified Interconnect Designer) is de vervolgtraining op de CID-training, dus voor gevorderden.

Wat bedoelen ze met een “burn in test”?2020-09-29T09:33:54+02:00

Het product wordt verwarmt-afgekoeld, verwarmt-afgekoeld, enz. in een oven. Met deze testmethode kun je op een snelle manier testen wanneer een product uitvalt.

Is de CID+ training een praktijktraining?2020-09-29T09:27:40+02:00

Nee, de CID+ is een theorietraining waarvoor de deelnemer zich grotendeels thuis moet voorbereiden (thuisstudie).

Hoe lang is het CID/CID+ certificaat geldig?2020-09-28T14:07:49+02:00

Het CID/CID+ certificaat heeft geen einddatum. Het is dus voor altijd geldig.

Wat bedoelen ze met “fine pitch components”?2020-09-29T09:30:52+02:00

Fine-pitch componenten zijn SMD-componenten waar de pootjes/uitlopers heel dicht naast elkaar zitten. IPC noemt de SMD’s fine-pitch vanaf een hart-hart afstand 0,65 mm en kleiner. Er bestaan ook ultra-fine-pitch componenten, deze hebben een hart-hart afstand van 0,3 mm en kleiner (meestal zijn dat QFP’s (Quad Flat Pack), maar er bestaan ook andere varianten).

Wat zijn “tin whiskers”?2020-09-29T09:32:58+02:00

Tin-whiskers zijn kristallen die groeien op het oppervlak van een tin coating (op een printplaat, stekker, lade enz.). Als deze kristallen (ze zien uit als snorharen van een kat……vandaar de naam whiskers) te lang worden kan er kortsluiting ontstaan. Hoe en waarom wordt verklaart in de CID+ training.

Wat is het verschil tussen een “BON-test” en een “Flying-Probe-test”?2020-09-29T09:34:53+02:00

Bij een BON-test (bed of nail tester) wordt de printplaat op een testbank gelegd en wordt er aan de onderkant met testnaaldjes in gestoken om de elektrische verbindingen te meten. Bij een flying-probe tester wordt er met 2 of meer “vliegende”naaldjes boven de printplaat gemeten of de elektrische verbindingen functioneren.

Waardoor trekt de printplaat zich krom?2020-09-29T09:30:16+02:00

Het kromtrekken van printplaten kan ontstaan door een verkeerde stapeling van de prepreg-lagen bij de printplaatfabrikant. Dit wordt besproken in de CID/CID+ training.