IPC CID+ (Advanced Certified Interconnect Designer) training

De CID+ training (Advanced Certified Interconnect Designer) is een vervolg training op de IPC CID training, de basistraining. In tegenstelling tot de basistraining waar echt vooral gekeken wordt naar wat er nu nu belangrijk is voor een designer om in een later verloop fouten te vermijden, wordt hier ingaan op toch wat complexere designs en ontwerpen. Wat moet een designer daarover weten om zijn designs en ontwerpen goed om te zetten om later problemen te vermijden. We kunnen daarbij denken aan wat complexere ontwerpen die bijvoorbeeld te maken hebben met zogenaamde HDI (High Density Interconnect).

Dus waar de verbindingen nog dichter op elkaar liggen en nog kleiner zijn. Wat natuurlijk ook weer een nieuwe uitdaging met zich meebrengt, zowel voor de designer als later in de productie en assemblageprocessen. Verder is het is natuurlijk belangrijk dat een designer goed op de hoogte is waar eventueel later die problemen kunnen liggen en hoe hij dat op de juiste manier moet inzetten. Dat is één voorbeeld maar ook andere complexere zaken komen hier naar voren. Hoofdfrequent techniek is bijvoorbeeld één van die zaken. Eigenlijk wordt alles wat toch iets complexer is en de huidige stand der techniek toch weergeeft in deze training behandeld.

IPC CID+ Training
Designers Council Advanced PCB Designer (CID+))

IPC DESIGN TRAINING

De Advanced Certified Interconnect Designer, oftewel de IPC CID+ is geschikt voor de volgende doelgroep:

Deze CID+ training is belangrijk voor mensen die aan complexere elektronica werken. Belangrijk is natuurlijk wel dat zij al een basis CID certificaat op zak hebben en dat ze dat met goed gevolg doorlopen hebben. Verder is een stukje ervaring belangrijk, met name om die complexere schakelingen op de juiste manier te kunnen ontwerpen. Mensen die na het succesvol doorlopen van de CID basiscursus en de nodige ervaring hebben geïnteresseerd zijn om zich dan verder te kwalificeren voor het ontwerpen van zulke complexe elektronica, daar is deze training eigenlijk zeer geschikt voor.

IPC DESIGN TRAINING

De training is voor medewerkers van verschillende bedrijven interessant.

Bedrijven die in opdracht ontwerp uitvoeren en natuurlijk dan ook de meest complexe schakelingen willen kunnen aanbieden hebben interesse in deze cursus. Of bedrijven die het ontwerp van de meeste complexe schakelingen willen kunnen aanbieden aan hun klanten behoren ook tot de doelgroep.

Het kan natuurlijk ook zijn dat bedrijven hun eigen designers in dienst hebben en die designers ook de kennis en de kunde willen meegeven voor het ontwerpen van deze complexere schakelingen. Misschien dat ze in de markt op een hoger niveau komen omdat klanten van hun wat complexere producten eisen en dat ze op die manier hieraan gevolg willen geven.

Advanced Certified Interconnect Designer

PIEK: Your knowledge provider for the electronics industry

PCB Design Certification Center

Toepassing van de de certificering

Zoals ook bij de basis CID het geval is, is het zo dat door het verkrijgen van die kennis met betrekking tot de complexere schakelingen en technieken je minder fouten zult gaan maken. Je bent zekerder van wat je ontwerpt en ook met betrekking tot die communicatie naar klanten toe de zaken meer onder controle zult hebben. Hierdoor komt men zekerder over en vermijdt men fouten op dat gebied.

Dus het is de specifieke toepassing van complexe elektronica in combinatie met de toegenomen kennis van een designer naar aanleiding van deze training die ertoe leidt dat producten beter zullen worden en dat er minder uitval zal zijn.

De meerwaarde van de IPC CID+ training.

Iemand die zeker is van zijn zaak zal beter en met meer toewijding werken en minder fouten maken. De bedrijven die in opdracht designen, zullen hun klanten minder slechte designs, minder slechte ontwerpen leveren zodat het eindproduct voor die klanten ook beter zal zijn. Als dat goed binnen het bedrijf ingezet wordt, is er daardoor minder uitval en bij ontwerpers die eigen designs maken, zullen ook minder fouten maken. Dat betekent uiteindelijk voor het eindproduct dat er minder uitval is en dus meer rendement en dat is natuurlijk goed voor een bedrijf.

IPC CID+ Training

Aankomende regionale IPC CID+ (Advanced Certified Interconnect Designer) trainingen

StartdatumTrainingTaalPlaats 
25 november 2020IPC CID+ (Certified Interconnect Designer-advanced)EngelsHeerlenOfferte Aanvraag

Meer Informatie:

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie of andere training gerelateerde vragen. Telefonisch op +31-(0)45-5703333, per email verkoop@piektraining.com of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.