Advanced ESD control voor operators en technici

ESD – Speciale Trainingsprogramma’s

De training Advanced ESD control voor operators en technici houdt in: een training die een volle dag duurt en waarin wordt ingegaan op diverse aspecten met ESD, Electrostatic Discharge. En hoe dit op de juiste manier aan te pakken, te vermijden en hoe daarmee om te gaan is binnen de bedrijven.

Er wordt in deze training natuurlijk uitleg gedaan over wat is ESD, wat houdt dat in? Wat zijn de oorzaken van ESD, wat zijn de gevolgen van ESD.

Verder wordt er op een gegeven moment aangegeven wat voor een beschermingsmiddelen je hebt om elektronische componenten en producten te beschermen en hoe je deze op de juiste manier moet inzetten. Er wordt verder ook ingegaan op de normen die er bestaan met betrekking tot ESD.

En wat daarin te vinden is met betrekking tot beschermingsmiddelen en de juiste omgang met gevoelige componenten, gevoelige producten.

Ook wordt er ingegaan op de juiste indeling van de werkplek en hoe je op die manier kunt voorkomen dat producten beschadigen. Het theoretische gedeelte wordt verder ondersteund door video’s. Er wordt ondersteuning gegeven door praktische metingen, door demonstraties door en met de trainer.

ESD – Speciale Trainingsprogramma’s

De Advanced ESD control voor operators en technici training is geschikt voor de volgende doelgroep:

Doelgroep voor deze training zijn de operators en technici die werkzaam zijn binnen de elektronica industrie. Produceren van elektronica en ook de reparatie van elektronische producten. Dus in principe iedereen die in contact komt met elektronica is uiteindelijk doelgroep voor deze training en die ook dus in de praktijk daar mee te maken gaat krijgen.

Advanced ESD
ESD

Bedrijven en hun medewerkers die deelnemen aan de Advanced ESD control voor operators en technici training:

De bedrijven waar de medewerkers getraind worden in deze training Advanced ESD control voor operators en technici, dat zijn de bedrijven die elektronica produceren, die op een gegeven moment reparaties doorvoeren aan elektronische producten en die medewerkers gedegen willen laten opleiden. Alle ins en outs willen laten leren kennen van de ESD, de gevaren en hoe daar op de juiste manier mee om te gaan. En ook de praktijk die daarbij komt kijken.

PIEK: Your knowledge provider for the electronics industry

ESD – Speciale Trainingsprogramma’s

Het volgen van de opleiding Advanced ESD control voor operators en technici, succesvolle afronding en het geleerde toepassen in de dagelijkse praktijk.

Als je deelneemt aan deze training Advanced ESD control voor operators en technici dan leer je hoe je op de juiste manier om moet gaan met ESD gevoelige componenten, ESD gevoelige producten en je leert wat basisbegrippen vanuit de ESD, maar vooral ook de juiste omgang met de beschermingsmiddelen.

Je leert de eisen die er gesteld worden vanuit de normeringen, de standaards met betrekking tot de ESD als het gaat om persoonlijke beschermingsmiddelen en verpakkingsmateriaal en hoe je die op de juiste manier direct op je werkplek moet inzetten.Je leert hoe dat de werkplek op de juiste manier ingezet wordt. Dat leer je in theorie en in de praktijk kun je daar ook een aantal proefjes, demonstraties doen om dat verder duidelijk te maken. Verder wordt de training afgesloten met een toets waarin je dan ook je kennis kunt testen, of je er wat van op hebt gestoken van deze training.

Advanced ESD

De meerwaarde van de Advanced ESD control voor operators en technici training

ESD – Speciale Trainingsprogramma’s

Op het moment dat je de training gevolgd hebt dan kun je dat binnen je bedrijf direct toepassen. Je hebt geleerd de juiste omgang met de elektronische apparatuur en met de beschermingsmiddelen die er zijn op het gebied van ESD. Je hebt geleerd hoe je die op de juiste manier kunt inzetten en dat is dan ook meteen wat je in het bedrijf kunt doen en dat geeft ook de meerwaarde aan voor het bedrijf. Mensen zijn getraind, mensen zijn bewust gemaakt van de gevaren en hoe dat ze die gevaren kunnen voorkomen.

Ze hebben geleerd hoe dat ze hun beschermingsmiddelen op de juiste manier in moeten zetten. Dat betekent dus dat er daardoor minder, verwacht wordt in ieder geval minder uitval te hebben aan elektronische apparaten en producten en op die manier dat dan dus financieel weer merkbaar wordt in minder uitval en een beter rendement.

Op het moment dat je deze training gevolgd hebt en dat in het bedrijf gaat toepassen kun je dat direct op de werkplek toepassen, omdat je hebt geleerd hoe dat je op de juiste manier om moet gaan met gevoelige componenten en producten. Hoe dat je op de juiste manier je beschermingsmiddelen inzet, je werkplek inricht. Gevoelige apparaten, gevoelige componenten verpakt en transporteert.

Je hebt dat allemaal geleerd in theorie en ook in de praktijk inzicht gekregen wat de gevaren zijn en dan dat kun je dan direct bewust ook toepassen in de praktijk. Dus ook wat je, eigenlijk een hoofdmoot van deze training is het bewustwording wat zijn nu de gevaren, wat kan ik eraan doen dat ik producten op een gegeven moment bescherm.

Aankomende regionale ESD trainingen

StartdatumTrainingTaalPlaats
17 juni 2024ESD Plant Auditor/TrainerEngelsHeerlenOfferte Aanvraag
18 november 2024ESD Plant Auditor/TrainerEngelsHeerlenOfferte Aanvraag

Meer Informatie:

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie of andere training gerelateerde vragen. Telefonisch op +31-(0)45-5703333, per email support@piektraining.com of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.