ESD (Elektrostatische Ontlading) trainingen van PIEK

Wat is nu ESD? Wat is het probleem? ESD is een probleem en ESD is een probleem dat steeds vaker voorkomt en dus steeds belangrijker is geworden in de huidige elektronica. ESD staat voor Electrostatic Discharge oftewel elektrostatische ontlading. Wat gebeurt er bij een elektrostatische ontlading? Een object wordt opgeladen en dat gebeurt continu en dat merken we ook zelf.

Als je op een gegeven moment op een tapijt loopt dan heeft iedereen wel eens meegemaakt dat hij opgeladen wordt en ontladen wordt op het moment dat je de deurklink vastpakt. Bij het tanken aan het tankstation stap je uit de auto en je voelt dat je een schok krijgt van die auto. Je voelt een vonk overspringen en soms kun je hem zelfs zien.Wij als mensen hebben daar niet zoveel last van en het is alleen wat ongemakkelijk.

ESD (Elektrostatische Ontlading) trainingen van PIEK
ESD trainingen van PIEK

Elektronica kan hier echter door kapot gaan. Er komen steeds meer gevallen van producten uitvallen door ESD. Dat komt omdat componentjes kleiner worden waardoor producten gevoeliger worden en het risico dat er wat gebeurt, groter wordt.

Dat betekent ook voor bedrijven dat ze steeds meer inspanningen moeten doen en daarop moeten inspelen en dat het personeel ook bewust wordt van de gevaren, de gevolgen en hoe die gevaren beperkt kunnen worden. Wat moet ik zelf doen?

Wat kan ik als medewerker in mijn bedrijf eraan doen om te voorkomen dat zulke problemen optreden en dat er producten kapot gaan, dat componentjes kapot gaan door ESD. Elektronica kan hier echter door kapot gaan. Er komen steeds meer gevallen van producten uitvallen door ESD.

Dat komt omdat componentjes kleiner worden waardoor producten gevoeliger worden en het risico dat er wat gebeurt, groter wordt. Dat betekent ook voor bedrijven dat ze steeds meer inspanningen moeten doen en daarop moeten inspelen en dat het personeel ook bewust wordt van de gevaren, de gevolgen en hoe die gevaren beperkt kunnen worden.

Wat moet ik zelf doen? Wat kan ik als medewerker in mijn bedrijf eraan doen om te voorkomen dat zulke problemen optreden en dat er producten kapot gaan, dat componentjes kapot gaan door ESD.

ESD Trainingen:

Elektrostatische Ontlading

PIEK: Your knowledge provider for the electronics industry

Aankomende regionale ESD Trainingen

StartdatumTrainingTaalPlaats
17 juni 2024ESD Plant Auditor/TrainerEngelsHeerlenOfferte Aanvraag
18 november 2024ESD Plant Auditor/TrainerEngelsHeerlenOfferte Aanvraag

Meer Informatie:

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie of andere training gerelateerde vragen. Telefonisch op +31-(0)45-5703333, per email support@piektraining.com of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.