Introductie ESD (Elektrostatische Ontlading)

Introductie ESD

De introductietraining ESD houdt in een korte training van een halve dag over het begrip ESD, de basis ESD kennis die je nodig hebt op het moment je werkzaam bent in bedrijven waar gewerkt wordt met elektronische apparaten, aan elektronische apparaten. Deze training houdt in dat je uitleg krijgt over wat algemene zaken met betrekking tot ESD, wat de gevaren zijn, hoe je op een gegeven moment producten kunt beschermen, middelen die daarvoor gebruikt worden.

Er wordt uitleg gegeven over de verpakkingsmaterialen die gebruikt worden. Er worden wat demonstraties gegeven, om duidelijk te maken wat ESD nu inhoudt en hoe je op een gegeven moment dus je producten kunt beschermen. Dat wordt dus in theorie en een klein beetje in de praktijk aangegeven.

Training wordt afgesloten met een examen, zodat je dus het geleerde wat je dus in theorie en ook een beetje in praktijk hebt geleerd kunt toetsen of je er wat van op hebt gestoken.

ESD – Speciale Trainingsprogramma’s

De Introductie ESD (Elektrostatische Ontlading) training is geschikt voor de volgende doelgroep:

Doelgroep voor de training zijn mensen die werkzaam zijn binnen elektronica producerende bedrijven, bedrijven waar handelingen verricht worden aan elektronische producten. Met name bijvoorbeeld reparaties en dergelijke zaken. Mensen die dus direct in contact komen met elektronica, daarvoor is deze training bedoeld. En die dus hun eerste introductie, hun eerste informatiepakket nodig hebben met betrekking tot ESD.

ESD-safety-warning

Bedrijven en hun medewerkers die deelnemen aan de Introductie ESD (Elektrostatische Ontlading) training:

Elektrostatische Ontlading Training

Bedrijven die hun medewerkers laten deelnemen aan deze introductietraining ESD, dat zijn in principe alle bedrijven die werkzaam binnen de elektronica industrie, die elektronica produceren en hun medewerkers op de hoogte willen brengen van de gevaren van ESD en hoe om te gaan met de producten, zodanig dat ze niet kunnen beschadigen.

Verder zien we ook bedrijven die reparaties uitvoeren aan elektronische producten die baat hebben bij deze training en hun mensen dus ook in die zin laten trainen.

PIEK: Your knowledge provider for the electronics industry

ESD – Speciale Trainingsprogramma’s

Het volgen van de opleiding Introductie ESD (Elektrostatische Ontlading), succesvolle afronding en het geleerde toepassen in de dagelijkse praktijk.

Wat je leert als je deelneemt aan deze training is, wat is ESD, wat zijn de gevaren van ESD, hoe kun je op een gegeven moment de producten waarmee je werkt beschermen, wat voor een middelen heb je daar zelf voor. Verpakkingen, de juiste manier verpakken van producten om beschadigingen te voorkomen en dat geldt zowel op de werkplek als ook bij transport van de ene werkplek naar de andere of transport naar en van klanten. Al dat soort zaken komen hierbij aan bod.

Er wordt ook in praktische demonstraties aangegeven wat ESD nu is en wat de gevaren zijn. Demonstraties door de trainer, maar waarbij ook de deelnemers dan actief kunnen deelnemen en metingen kunnen verrichten. Het geleerde dat wordt getoetst in een kort examen en op die manier heb je dus ook inzicht of je er wat van opgestoken hebt van deze training.

Introductie ESD praktijk

De meerwaarde van de Introductie ESD (Elektrostatische Ontlading) training

ESD Training

Op het moment dat je de training gevolgd hebt dan kun je dat binnen je bedrijf direct toepassen. Je hebt geleerd de juiste omgang met de elektronische apparatuur en met de beschermingsmiddelen die er zijn op het gebied van ESD. Je hebt geleerd hoe je die op de juiste manier kunt inzetten en dat is dan ook meteen wat je in het bedrijf kunt doen en dat geeft ook de meerwaarde aan voor het bedrijf.

Mensen zijn getraind, mensen zijn bewust gemaakt van de gevaren en hoe dat ze die gevaren kunnen voorkomen. Ze hebben geleerd hoe dat ze hun beschermingsmiddelen op de juiste manier in moeten zetten.

Dat betekent dus dat er daardoor minder, verwacht wordt in ieder geval minder uitval te hebben aan elektronische apparaten en producten en op die manier dat dan dus financieel weer merkbaar wordt in minder uitval en een beter rendement.

Aankomende regionale ESD trainingen

StartdatumTrainingTaalPlaats
18 november 2024ESD Plant Auditor/TrainerEngelsHeerlenOfferte Aanvraag

Meer Informatie:

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie of andere training gerelateerde vragen. Telefonisch op +31-(0)45-5703333, per email support@piektraining.com of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.