Qualified Fiber Optics Cable Assembly training en certificering

Glasvezeltechniek is niet meer weg te denken in de communicatietechniek en heeft zelfs in de afgelopen steeds bredere en veelvuldigere toepassingen gevonden. Meer en meer worden de bekabelingen voor telecommunicatie vervangen door optische vezels, onder andere voor snellere internetverbindingen. Maar waar vindt men de benodigde informatie voor de omgang met en verwerking van deze optische vezels? Welke normen bestaan er op dit gebied? Wat zijn de acceptatie eisen voor de inspectie? En hoe moet ik de installaties testen?

Op deze en nog andere vragen geeft deze Qualified Fiber Optics Cable Assembly training antwoorden. In 6 theoretische basismodules en 2 extra modules, waarvan eentje de praktijk betreft, wordt u alle noodzakelijke kennis en vaardigheden bijgebracht. In de 6 basismodules worden zaken behandeld als normeringen (o.a. IPC-0040, IPC-8413-1 en IPC-8497-1), materialen (kabels, connectoren), montage connectoren, reparaties, testen, inspectie en kwaliteitscontrole. Uiteraard wordt ook aandacht geschonken aan veiligheid.

glasvezel
glasvezel kabel

Kabel- en bedradingstechnieken

De Qualified Fiber Optics Cable Assembly training is geschikt voor de volgende doelgroep

De Qualified Fiber Optics Cable Assembly training is een geschikte opleiding voor iedereen die op de een of andere manier met de glasvezeltechniek te doen heeft. In eerste instantie natuurlijk die personen die direct de optische vezels assembleren. Maar ook de controleurs die inspectie verrichten vinden veel geschikte informatie in deze cursus. Maar verder is deze training natuurlijk toegankelijk voor iedereen die in deze techniek geïnteresseerd is.

Kabel- en bedradingstechnieken

Toepassing van Qualified Fiber Optics Cable Assembly training

De verwerking van optische vezelkabel en de bijbehorende connectoren wijkt af van de conventionele kabeltechnieken. Kennis van en vooral vaardigheden met de omgang met deze materialen en processen is hierbij uiterst belangrijk. Hier biedt de Qualified Fiber Optics Cable Assembly training de informatie die nodig is in al zijn facetten. In een aantal theorie modules wordt de deelnemers deze noodzakelijke kennis bijgebracht in een handzaam formaat, echter toch als compleet pakket. Met de praktijkmodule is dit nog te optimaliseren.

glasvezel

PIEK: Your knowledge provider for the electronics industry

De toegevoegde waarde van de Qualified Fiber Optics Cable Assembly training

De verwerking van optische vezelkabel en bijbehorende connectoren is een speciaal vak. De juiste verwerking met alle handelingen die daarbij nodig zijn zoals bijvoorbeeld reinigen, slijpen etc., garanderen een storingsvrije werking van met name tele- en datacommunicatie. In de huidige tijd is dit belangrijk, ja soms zelfs van levensbelang. Vandaar dat we met deze cursus de deelnemers een gedegen voorbereiding bieden op de dagelijkse praktijk.

Indien de training in-company wordt uitgevoerd is er ook een praktijkmodule geïntegreerd. Om deze volledig op de binnen uw bedrijf gebruikelijke processen af te stemmen kan deze echter alleen succesvol uitgevoerd als u hiervoor de benodigde materialen en gereedschappen beschikbaar kunt stellen.

Meer Informatie:

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie of andere training gerelateerde vragen. Telefonisch op +31-(0)45-5703333, per email support@piektraining.com of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.