Qualified Crimping and Soldering Connector/ Terminal Specialist (Solderen en krimpen van draden en kabels aan connectoren/ terminals) training en certificering

Sinds een aantal jaren worden binnen de kabelboomassemblage de krimp- en soldeerverbindingen voornamelijk beoordeeld aan de hand van de IPC-A-620 norm. In de Qualified Crimping and Soldering Connector/ Terminal Specialist training wordt deze ook als een van de referentie documenten gebruikt. De nadruk bij deze training ligt echter ook op het zelf vervaardigen van betrouwbare krimp- en soldeerverbindingen aan connectoren en terminals.

Nadat de deelnemer de theorie van het krimpen en solderen heeft geleerd gaat deze zelf aan de slag om met de door onze trainer meegebrachte gereedschappen en materialen de voorziene verbindingen te krimpen en solderen. Uiteraard worden de deelnemers daarbij intensief begeleid en wordt hen geïnstrueerd hoe krimpverbindingen en soldeerverbindingen op de juiste manier uit te voeren zijn.

De Qualified Crimping and Soldering Connector/ Terminal Specialist training is geschikt voor de volgende doelgroep:

De Qualified Crimping and Soldering Connector/ Terminal Specialist training is een geschikte opleiding voor iedereen die in de kabelboomassemblage werkzaam is en in de dagelijkse praktijk krimpverbindingen en/of soldeerverbindingen aan connectoren en terminals maakt. Verder is dit een goede training voor eenieder die krimpverbindingen en/of gesoldeerde verbindingen aan kabelboomassemblages dient te inspecteren en beoordelen.

Toepassing van Qualified Crimping and Soldering Connector/ Terminal Specialist training.

Bent u een fabrikant van kabelbomen dan is de kennis die de deelnemers aan de Qualified Crimping and Soldering Connector/ Terminal Specialist training toepasbaar bij het beoordelen van krimp- en soldeerverbindingen in de kabelbomen voor uitleveren aan uw klant. De deelnemers leren de eisen uit de belangrijkste normen kennen en kunnen deze kennis in de dagelijkse praktijk inzetten bij het beoordelen van verbindingen in kabelbomen. Dit geldt ook als u de aan geleverde kabelbomen in het kader van een inkomende inspectie wilt inzetten. Bovendien leren de deelnemers hoe op de juiste manier krimpverbindingen en soldeerverbindingen in overeenstemming met de gebruikelijke procedures uit te voeren.

De toegevoegde waarde van de Qualified Crimping and Soldering Connector/ Terminal Specialist training.

Deelnemers aan deze training zullen na de training niet alleen in staat zijn om krimp- en soldeerverbindingen te beoordelen volgens de geldende normen, maar bovendien om zelf betrouwbare krimp- en soldeerverbindingen te maken. Hierdoor verkrijgen de deelnemers niet alleen de kennis om trefzeker uitspraken te doen over de kwaliteit van de verbindingen, maar ze zullen ook zelfverzekerder zijn bij het uitvoeren van de werkzaamheden.

Optioneel is het mogelijk dat het praktijkelement aangepast wordt om optimaal te passen bij de dagelijkse praktijk binnen uw bedrijf. In plaats van of eventueel als uitbreiding op de door ons voorziene praktijkopdrachten is het mogelijk om de binnen uw bedrijf gebruikte krimp- en/of soldeercontacten te gebruiken. Hierdoor zullen de deelnemers nog beter op de praktijk voorbereid worden. Hierbij is het dan wel belangrijk dat u de benodigde materialen en eventueel ook krimpgereedschappen in voldoende mate ter beschikking stelt. Uiteraard dient u dit tijdig met onze salesafdeling te bespreken.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie of andere training gerelateerde vragen. Telefonisch op +31-(0)45-5703333, per email support@piektraining.com of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.