Advanced Elektronica Assemblage Medewerker Training en Certificering

In de Advanced Elektronica Assemblage Medewerker Training en Certificering zijn de theorie van het solderen maar vooral de praktijk samengebracht. Echter niet alleen maar dat. Er is nog zo veel meer wat men in deze 5 dagen kan leren. In de verschillende modules is het een en ander aan belangrijke zaken uit internationaal erkende standaards opgenomen. Opdat men een begrip krijgt van de juiste omgang met vochtgevoelige componenten worden J-STD-020 en J-STD-033 besproken. Ook de regels voor de omgang met printplaten uit de IPC-1601 komen voorbij. Opdat men zich bewust is van de gevaren van elektrostatische ontladingen worden enkele IEC-61340 Normen aangehaald. Daarbij komen dan nog de eisen met betrekking tot markering van loodvrije componenten en PCBA’s zoals deze te vinden zijn in IPC/JEDEC J-STD-609.

De acceptatie eisen voor geassembleerde printplaten (IPC-A-610) en kabelboomassemblages (IPC-A-620) worden besproken.

En dat alles aangevuld met praktijk, veel praktijk. Er worden Through-Hole componenten gesoldeerd en gedesoldeerd, diverse SMD, en zelfs Fine-Pitch componenten gesoldeerd en gedesoldeerd. Maar ook het solderen aan contacten zoals die in kabelbomen gebruikt worden komt niet te kort. Er word rework uitgevoerd en ook reparaties, en ook de modificatie mogelijkheden worden uitgediept. En dat alles natuurlijk door onze trainers getoond volgens de officiële procedures zoals deze in de IPC-7711/7721 te vinden zijn.

De Advanced Elektronica Assemblage Medewerker Training is geschikt voor de volgende doelgroep:

De Advanced Elektronica Assemblage Medewerker training richt zich natuurlijk vooral aan allen die in hun bedrijf handsoldeerwerkzaamheden moeten uitvoeren, zoals personeel op de rework- en reparatie-afdelingen en mensen die in de productie handsoldeerwerk uitvoeren. Profiteren van deze training kan echter iedereen die op de een of andere manier een beter begrip wil krijgen van de handsoldeerprocessen en de kneepjes over hoe met componenten, printplaten en geassembleerde producten moet worden omgegaan en daarbij ook “snuffelen” wil aan hoe het dan in de praktijk op de juiste manier uitgevoerd dient te worden.

Toepassing van de Advanced Elektronica Assemblage Medewerker Training.

De toepassing van deze Advanced Elektronica Assemblage Medewerker training ligt daarin dat men een zeer breed en compleet spectrum aan informatie verkrijgt, afgestemd op alle taken en wetenswaardigheden voor personen die werkzaam zijn in reparatie-, rework-, handsoldeertoepassingen enz..

Enkele uitspraken die op deze training van toepassing zijn: compact maar toch compleet, een evenwichtige mix van theorie en praktijk, voor ieder wat wils, interessant voor iedereen onafhankelijk waar men in de elektronica industrie werkzaam is, afwisselend, dicht bij de praktijk, omvangrijk, laat niets te wensen over, is gebaseerd op internationaal erkende standaards, hierna weet men van de hoed en de rand.

De meerwaarde van de Advanced Elektronica Assemblage Medewerker Training en Certificering.

Soldeertrainingen worden door diverse opleidingscentra aangeboden, ook wie hebben deze in onze portfolio. Maar deze Advanced Elektronica Assemblage Medewerker Training en Certificering is anders. Natuurlijk brengen we de deelnemers de juiste methode bij om te solderen (en desolderen!). Maar er word bovendien uitvoerig ingegaan op thema’s zoals componentenherkenning, elektrostatische ontlading (ESD), omgang met printplaten en vochtgevoelige componenten en markering van loodvrije producten, en dat alles in overeenstemming met de hiervoor telkens geldige normen.

Eenmalig aan een training deelnemen en compleet geïnformeerd zijn is het motto van deze training.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie of andere training gerelateerde vragen. Telefonisch op +31-(0)45-5703333, per email support@piektraining.com of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.