Printed Board & Printed Board Assembly Process Validation Training en Certificering

Procesvalidatie is een belangrijk aspect binnen de printplaatfabricage en elektronica assemblage industrie. In veel gevallen is het een verplicht aspect en vereist door een klant of omdat het vanuit een norm vereist is, zoals dat het geval zou kunnen zijn als IPC J-STD-001 of IPC-A-620 in het contract vermeld zijn in samenhang met de bestelling van een elektronisch product. In dit laatste geval dient er zelfs iedere keer als er belangrijke elementen van het proces gewijzigd worden een nieuwe validatie gedaan te worden. Wanneer u een printplaatleverancier bent dan kan het zijn dat de IPC-6010 serie of delen hiervan in het contract gespecificeerd worden, Waarin ook gesproken wordt van proceskwalificatie. Dus als u leverancier bent van printplaten of assemblages is het belangrijk alles te weten wat te maken heeft met procesvalidatie, interne audits etc..

Maar ook als u aan de andere kant van de tafel zit, bijvoorbeeld als u elektronica producten koopt zou het goed zijn te weten wat er speelt. Voor het geval dat u een audit bij uw leverancier in zijn printplaat of assemblage fabriek, dient u voorbereid te zijn.

Deze training geeft u de basis kennis die u dient te hebben over de validatie van de processen in de elektronica industrie. De information die deze bevat is gebaseerd op diverse normen van IPC, zoals de IPC-6010 serie, de IPC-2220 serie, J-STD-001 en IPC-A-610 maar ook onze uitgebreide ervaring op het gebied van auditen en consulting van de elektronica industrie.

De Printed Board & Printed Board Assembly Process Validation Training en Certificering is geschikt voor de volgende doelgroep:

Procesvalidatie is iets wat gedaan kan worden in een bedrijf, als procesingenieurs het printplaatfabricageproces hebben opgezet, of bij een EMS het assemblageproces. Maar een proces kan ook gevalideerd worden door een klant, in dat geval is de validatie soms een deel van een audit proces. Dit is een indicatie van de doelgroep voor de Printed Board & Printed Board Assembly Process Validation training. Procesingenieurs, Kwaliteitscontroleurs, auditoren zijn enkele van de personen die belang zullen hebben bij deze training .

Toepassing van de Printed Board & Printed Board Assembly Process Validation Training en Certificering.

Koopt u uw producten “blindweg”? Of heeft u liever gedegen bewijs dat uw leveranciers capabel zijn ? Geeft de besteldocumentatie van uw klant aan dat u uw printplaatfabricageproces moet kwalificeren? Is de J-STD-001 in het contract met uw klant vastgelegd? Assembleert u producten voor militaire of automobiel toepassingen?

In al deze gevallen kunt u er redelijk zeker van zijn dat u zult profiteren van deze Printed Board & Printed Board Assembly Process Validation training, aangezien u de thema’s die besproken worden direct in uw kwalificatie-, validatie- en auditprocessen kunt inzetten.

In deze training wordt er ook aandacht geschonken aan de IPC Validation services, een service aangeboden door IPC om OEM of EMS, of leveranciers te kwalificeren.

De meerwaarde van de Printed Board & Printed Board Assembly Process Validation Training en Certificering.

Er zijn vele trainingen over auditen en procesvalidatie commercieel beschikbaar. Maar als u hiervoor een training zoekt die specifiek gaat over procesvalidatie voor de elektronica industrie dan is er niet zo veel beschikbaar. Dit is waar deze training om de hoek komt kijken. De verzameling aan informatie, gebaseerd op de ervaring van jaren van training, consulting, auditen en procesvalidatie van ons trainer team is uniek in zijn soort. Als u deze training bij ons volgt, profiteert u van deze ervaring aangezien we deze met u delen in een beknopte sessie.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie of andere training gerelateerde vragen. Telefonisch op +31-(0)45-5703333, per email support@piektraining.com of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.