X-Ray Inspection of Printed Circuit Board Assemblies training en certificering

Röntgenbeelden interpreteren is niet eenvoudig. Er is ervaring voor nodig om de apparatuur te bedienen en misschien nog wel meer ervaring om de informatie die met het systeem verzameld is te interpreteren. Het is daar waar deze training voor röntgeninspectie van printplaatassemblages om de hoek komt kijken. Op basis van diverse IPC documenten zoals IPC-A-610, IPC-7093, IPC-7094 en IPC-7095 zal de trainer tonen hoe de Röntgenbeelden op de juiste manier voor inspectiedoeleinden gebruikt dienen te worden in relatie tot de aanvaardbaarheidseisen zowel voor through-hole componenten als ook voor SMD componenten.

Naast algemene informatie over het gebruik van röntgen inspectieapparatuur, gaat de training ook in op de inspectie van BGA, BTC en flip-chip componenten. Speciale aandacht zal worden besteed aan de verschillende fouten en defecten die door röntgenonderzoek kunnen worden vastgesteld, fouten zoals holtes (voids), uitlijningsfouten, kortsluitingen, kromtrekken (bow and twist) etc.

De X-Ray Inspection of Printed Circuit Board Assemblies training is geschikt voor de volgende doelgroep:

The X-Ray Inspection of Printed Circuit Board Assemblies training is bedoeld voor iedereen die röntgen inspectie onderzoek aan elektronische assemblages of componenten moet uitvoeren. Dit gezegd hebbende betekent dat de doelgroep van deze training mensen zijn die betrokken zijn bij röntgeninspectie bij zowel OEM’s als EMS, alsook reparatiebedrijven die röntgenonderzoek uitvoeren na rework of reparatie handelingen. Uiteraard is deze training ook geschikt voor ieder ander individu dat een professionele interesse heeft in röntgenonderzoek.

Toepassing van de X-Ray Inspection of Printed Circuit Board Assemblies training.

Aangezien de informatie in deze X-Ray Inspection of Printed Circuit Board Assemblies training zeer direct en beknopt is en zich concentreert op hoe de informatie in röntgenbeelden correct te interpreteren is, verkrijgen de deelnemers de noodzakelijke basiskennis. Omdat bij de röntgeninspectie praktijkervaring belangrijk is worden er veel praktische voorbeelden getoond en besproken. De theorie zal tot een minimum beperkt blijven, daardoor kan de meeste tijd besteed worden aan het bespreken van echte beelden en deze te vergelijken met de aanvaardbaarheidseisen. De deelnemers zullen leren de meest voorkomende fouten die door röntgenonderzoek detecteerbaar zijn te herkennen.

De toegevoegde waarde van de X-Ray Inspection of Printed Circuit Board Assemblies training.

Röntgen inspectie en diagnose is geen eenvoudige zaak. Met deze training die zich op dit onderwerp richt, krijgen deelnemers snel maar gedegen inzicht in de ins-en-outs van röntgeninspectie. Zij leren om de informatie verzameld met de röntgeninstallatie op de juiste manier te interpreteren in relatie tot de toepasselijke normen, zoals IPC-A-610 en meer specifieke documenten zoals IPC-7093, IPC-7094 en IPC-7095.

Om het meeste uit deze training te halen kunt u gebruik maken van de mogelijkheid die deze training biedt om 75 foto’s aan te leveren van uw eigen producten die door onze trainer geanalyseerd zullen worden en besproken tijdens de training. Uiteraard zullen we deze foto’s niet voor andere doeleinden gebruiken zonder uw toestemming en ze zullen met de gepaste vertrouwelijkheid behandeld worden.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie of andere training gerelateerde vragen. Telefonisch op +31-(0)45-5703333, per email support@piektraining.com of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.