IPC training en certificering

IPC TrainingIPC training en certificering speelt een belangrijke rol binnen de elektronica-industrie. Alle IPC trainingen en certificeringen zijn namelijk gebaseerd op de IPC normen die weer ontwikkeld zijn door diezelfde elektronica-industrie. Het betreft hier klassikale trainingen die uitgevoerd worden door onze Master IPC Trainers.

Een IPC training is beschikbaar voor de volgende IPC standaarden: A-600, 6012, A-610, A-620, J-STD-001 en 7711/21

Als een deelnemer de training succesvol afrondt, ontvangt hij of zij een IPC certificaat dat erkend wordt binnen de gehele elektronica-industrie. Tevens is dit IPC certificaat valideerbaar op de IPC website https://certification.ipcedge.org/Home/Validation.

Naast bovengenoemde trainingen bieden wij ook IPC Design trainingen aan en een groot aantal trainingen ter verdieping in de vorm PIEK certificeringen. Kijk hiervoor naar ons trainingsoverzicht.

Verklarende woordenlijst

Begrip Verklaring
Master IPC Trainer is een trainer die door IPC gecertificeerd is om ook andere trainers in de betreffende standaard op te leiden.
A-600 is een afkorting van de IPC standaard IPC-A-600
IPC-A-600 training hier leer je aan welke kwaliteitseisen een kale printplaat moet voldoen om door te kunnen gaan naar de volgende stap in het productieproces.
6012 is een afkorting van de IPC standaard IPC-6012
IPC-6012 training hier leer je aan welke kwalificaties een kale printplaat en assemblage-materiaal moet voldoen om geaccepteerd te worden voor de hoge eisen die gesteld zijn in de volgende fase van het productieproces.
A-610 is een afkorting van de IPC standaard IPC-A-610
IPC-A-610 training hier leer je aan welke kwaliteitseisen een geassembleerde printplaat moet voldoen om te worden geaccepteerd door de klanten of voor de eindassemblage in de definitieve behuizing.
A-620 is een afkorting van de IPC standaard IPC/WHMA-A-620
IPC/WHMA-A-620 training hier leer je de acceptatiecriteria en testcriteria waaraan kabel- en kabelboom-assemblage moeten voldoen, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteitseisen.
J-STD-001 is een afkorting van de IPC standaard IPC J-STD-001
IPC J-STD-001 training hier leer je de eisen die gesteld worden aan gesoldeerde elektrische en elektronische eenheden op een hoger (militair) niveau (inclusief praktijk solderen).
7711/21 is een afkorting van de IPC standaard IPC-7711/7721
IPC-7711/7721 training hier leer je op welke manier je moet modificeren, herstellen en repareren van de elektronische verbindingen zonder in te boeten op de criteria die gelden voor kwaliteit en betrouwbaarheid.