Over PIEK

Overtuigende en onomstotelijke cijfers

Jaarlijks houdt PIEK gemiddeld 448 trainingen en reikt meer dan 3200 certificaten uit. Gemiddeld is 70% van alle opleidingen “maatwerk” en worden de wensen en eisen van de klanten daarop afgestemd. Wereldwijd kon PIEK in 2019 meer dan 57 nieuwe en tevreden klanten verwelkomen. Het hele PIEK-team is dan ook zeer verheugd over deze cijfers. U bent de motivatie om onze vaste klantenkring ook in de toekomst te overtuigen van onze dienstverlening, of beter gezegd om nieuwe klanten aan te trekken. De tevredenheid van onze klanten is een belangrijk doel in ons werk. Bovendien genieten we sinds vele jaren het vertrouwen van vele fabrikanten en leveranciers in de elektronica-industrie.

Onze trainers

Piek-trainers zijn deskundigen in hun vakgebied en beschikken over uitgebreide technische kennis, zowel op nationaal als op internationaal niveau. Elk opleidingsproject is voor het Piek-team een nieuwe uitdaging en daarom is bedrijfsblindheid een vreemd woord voor ons. Ons motto is dan ook: „Uw succes is ook ons succes!“

Al onze trainingen worden gegeven op basis van de laatste technologische ontwikkelingen. Dit is te danken aan de intensieve gegarandeerde samenwerking met IPC Amerika, brancheorganisaties en vele andere bedrijven in zowel binnen- als buitenland.

Referenties

De belangrijkste waardering van onze servicekwaliteit is afkomstig van onze klanten. Met 55 jaar opleidingservaring kunnen we met trots en vreugde een lange en groeiende lijst van tevreden klanten overleggen, die regelmatig gebruik maken van onze opleidingen. Onze klanten komen uit verschillende toepassingsgebieden van de elektronica-industrie, zoals de luchtvaart-, hightech, automobiel- en telecommunicatie industrie. Zelfs het leger, de luchtmacht en de marine behoren tot onze vaste klanten, evenals nationale en internationale brancheorganisaties. Branche-insiders zoals Electronic Assembly Contractors, PCB-fabrikanten en PCB-ontwikkelaars maken tevens gebruik van ons opleidingsaanbod.

Bedrijven

 • Designdienstverleners
 • OEM’s (fabrikanten in de elektronica-industrie)
 • OEM’s (designdienstverleners in de elektronica-industrie, die hun eigen printplaten produceren)
 • OEM’s (elektronische assemblagebedrijven die hun eigen producten assembleren)
 • Printplaatfabrikanten / Designdienstverleners in de elektronica-industrie, die voor klanten printplaten produceren
 • Services / EMS (elektronische assemblagebedrijven, die namens klanten assembleren)
 • Reparatiebedrijven (kwaliteitscontrole)
 • Rework/ Touch-up-afdelingen van assemblagebedrijven (OEM en EMS)
 • Bedrijven die op grond van MIL-normen produceren of leveren (legerleveranciers)
 • Kabel verwerkende industrie en assemblage bedrijven
 • OEM’s (elektronische assemblagebedrijven, die hun eigen kabelbomen assembleren)
 • Dienstverleners/ EMS (kabel- en draadboom assemblagebedrijven die namens klanten assembleren)

Outsourcing is uw grote voordeel

U bespaart veel tijd en geld, omdat veel extra kosten voor een training moeilijk in te schatten zijn. Wij doen u een transparant en duidelijk aanbod, alvorens aanvang van de training. U komt bij ons dus niet voor financiële verrassingen te staan. De uitgaven voor een PIEK-trainingsprogramma zijn elke euro waard, omdat u de cursusinhoud samen met PIEK bepaalt en op deze manier precies kunt inspelen op de behoeftes van uw medewerkers. Wij bieden niet alleen theoretische, maar ook praktische kennis. Voor de praktijkopleidingen kunt u kiezen uit verschillende soldeerapparatuur, zoals Hakko, JBC, Metcal, Oki, Pace en Weller.

Strategische samenwerking met onze klanten is onze prioriteit!

Ons advies en onze ondersteuning zullen u helpen bij het verkrijgen van de wereldwijd erkende IPC-certificeringen en re-certificeringen. Dankzij het Piek-team versterkt u de marktpositie van uw bedrijf in de internationale concurrentie, omdat een heel team van experts aan uw zijde staat en met u meedenkt. U kunt altijd rekenen op onze ondersteuning, zelfs ná een uitgevoerde training, onder meer via onze website.

Discretie – wij staan voor u garant

Langdurige relaties met klanten zijn uitsluitend mogelijk wanneer tussen beide partijen een vertrouwensband ontstaat. Dit vereist integriteit en discretie. Vanzelfsprekend wordt alle informatie die wij van uw bedrijf ontvangen met absolute discretie behandeld. Wij zouden immers niet meer dan 50 jaar succesvol kunnen zijn in een informatievertrouwelijke branche, indien we ons daar niet aan zouden houden.

Ten slotte nog een belangrijke opmerking: De voornaamste activiteiten van PIEK zijn gericht op opleiding- en certificeringbeleid voor bedrijven en medewerkers in de elektronica producerende industrie. PIEK en haar team voeren tijdens de trainingen geen verkoopactiviteiten uit.

“Het geheel is meer dan de som der delen”:
Wij maken geen loze beloften, maar creëren aantoonbare feiten.