IPC-A-630 Box Building Specialist

IPC-A-630 Box Building Specialist

Deze training die gebaseerd is op het IPC document IPC-A-630 met de naam boxbuilding. Box building is het samenstellen van een eindproduct. De diverse modules, componenten die van tevoren al zijn gemaakt binnen de elektronica assemblage worden samengesteld tot een eindproduct.

Een printplaat met daarop componenten, (de PCBA of printed circuit board assembly) en een kabelboom en diverse andere zaken die in het eindproduct geassembleerd moeten worden.

Dit wordt allemaal in elkaar gezet, waarbij gebruikt gemaakt wordt van schroefjes, moertjes, clips, kabelbindertjes en allerlei zaken die daarvoor noodzakelijk zijn (zoals bv. knopjes). Het gaat er uiteindelijk om dat het allemaal in de behuizing komt en dat het dus een eindproduct wordt dat aan een klant uitgeleverd wordt.

We hebben we het hier dan over consumentenproducten, zoals bijvoorbeeld GSM’s, TV’s en koffiemachines. Maar we spreken ook over industriële elektronica. Grote machines die ingezet worden in de industrie om dingen te maken, zoals bv. Vliegtuigelektronica maar ook koffiemachines in vliegtuigen die worden samengesteld en daarna in die vliegtuigen worden geschroefd.

Deze training leidt mensen dan op en geeft aan wat de eisen aan zulke verbindingen en installaties zijn die daarbij gemaakt worden en waar ze op moeten letten bij het inspecteren van schroefverbindingen (geclipste verbindingen). In principe alle verbindingen, alle handelingen die gedaan worden bij het samenstellen van een eindproduct worden behandeld in de IPC-A-630 box building specialist training.

Speciale Trainingsprogramma’s

De doelgroep van de IPC-A-630 Box Building Specialist

Deze training is belangrijk voor iedereen die in het eindproces werkzaam is. De componenten die van tevoren samengesteld zijn en die in het eindproduct, de uiteindelijke behuizing, geïnstalleerd moeten worden. Om deze medewerkers te begeleiden en aan te geven wat de eisen daarbij zijn.

Waar ze op moeten letten bij de inspectie zodat het eindproduct later ook aan de eisen voldoet. Om er voor te zorgen dat het aan de klant uitgeleverde eindproduct in het dagelijkse leven het ook op de juiste manier functioneert.

Box Building Specialist
IPC-A-630 Box Building Specialist

De IPC-A-630 Box Building Specialist is voor verschillende bedrijven interessant.

Deze training is interessant voor bedrijven die eindproducten samenstellen, die bijvoorbeeld hun eigen product op de markt zetten en de elementen, of modules die erin moeten komen toegeleverd krijgen van andere leveranciers en daarna samenstellen of eventueel ook hun eigen assemblages die ze hebben gemaakt, in de uiteindelijke behuizing zetten en installeren. Voor al dit soort bedrijven is dit een belangrijke en interessante cursus.

PIEK: Your knowledge provider for the electronics industry

Speciale Trainingsprogramma’s

Toepassing van de IPC-A-630 Box Building Specialist

Als je deze training met goed gevolg aflegt dan heb je geleerd wat de eisen zijn aan schroefverbindingen en aan allerlei andere verbindingen de gemaakt worden. Kabelbomen die in behuizingen gezet worden enzovoort.In principe alles wat belangrijk is bij het samenstellen van een eindproduct. Het monteren van diverse andere producten in een uiteindelijke behuizing en hoe dat er dan uit moet zien. Plus de eindinspectie van dit soort producten voordat ze aan de klant worden uitgeleverd. Dat is de doelstelling is van deze training.

Toepassing Box Building Specialist

De meerwaarde van IPC-A-630 Box Building Specialist

Meerwaade IPC-A-630 Box Building Specialist

De meerwaarde is dat bedrijven die dit soort werkzaamheden uitvoeren en een eindproduct aan hun klant leveren en dat die klant verwacht dat het product betrouwbaar functioneert gedurende een bepaalde gebruiksduur, dat ook kunnen garanderen. De mensen die deze training volgen krijgen geleerd om te inspecteren, erop te letten of de producten ook voldoen aan de eisen, of alle verbindingen die gemaakt zijn in orde zijn, of het product klaar is om uitgeleverd te worden aan de klant of eventueel nog niet.

Je voorkomt op die manier dat er producten geleverd worden aan klanten die niet voldoen aan de eisen. Producten die misschien niet functioneren en op die manier zorg je er ook voor dat er geen reclamaties komen van klanten die defectieve of foutieve producten geleverd hebben gekregen. Hierin zit dus de meerwaarde. Geen gezichtsverlies als bedrijf omdat jij geen producten geleverd hebt die niet in orde waren of die niet aan de eisen voldeden.

Meer Informatie:

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een compleet trainingsprogramma, meer informatie of andere training gerelateerde vragen. Telefonisch op +31-(0)45-5703333, per email support@piektraining.com of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.