De wereld van vandaag is een raam, hij is transparant en je ziet exact wat er aan de andere kant gebeurd. Hierdoor is het voor producenten van halffabricaten en eindproducten een stuk eenvoudiger geworden om te controleren of de toeleverancier aan de gestelde eisen voldoet. Internet is hierbij het medium dat voor deze transparantie zorgt.

Soms komen organisaties, tot hun grote schade, te laat er achter dat hun toeleverancier niet beschikt over de vereiste IPC certificeringen. Ook producenten en assembleurs in de elektronische verbindingsindustrie doen deze vervelende ervaring op. Met als gevolg, boze klanten, producties die over moeten, imagoschade en soms zelfs schadeclaims.

Dit alles is te voorkomen door vooraf te controleren of de toeleverancier wel beschikt over geldige IPC certificeringen. En dat kan heel eenvoudig. Ga naar de website https://www.ipc.org/cert-search vul daar de drie gevraagde gegevens in, en u bent meteen op de hoogte over de mate waarin uw toeleverancier IPC gecertificeerd is.