De elektronische verbindingsindustrie is de sector die continue bezig is met innovatie. En aan deze innovatie is uiteraard de kwaliteit van de nieuwe producten gekoppeld. Deze innovatie van producten zorgt ervoor dat het leven van de consument en burger, veiliger, aangenamer en beter wordt. Of het nu gaat om innovatie op het gebied van de gezondheidszorg, waarbij de integratie van medische kennis, techniek en ICT al heel ver gevorderd is. Of om innovaties op het gebied van mobiliteit. Waar techniek, ICT en Kunstmatige Intelligentie hand in hand gaan.

Om juist te kunnen functioneren en aan de eisen van consument en industrie te voldoen is het uiterst belangrijk dat het elektronische product een aantal stappen doorloopt. Deze worden getoond in bovenstaande Kwaliteitscirkel. Alle stappen in de cirkel dragen bij aan het adequaat functioneren van elektronische producten en de tevredenheid de gebruikers ervaren. Soms zijn zelfs mensenlevens afhankelijk van het betrouwbaar functioneren van deze producten. Zou u in een vliegtuig stappen als u zou weten dat de motorbesturingen niet juist zouden functioneren?

Het begint allemaal bij het ontwerp van de printplaat (PCB Design). Een ontwerper houdt rekening met alle operationele eisen van het product en vertaald deze in schema’s, tekeningen en andere documenten die noodzakelijk zijn voor de volgende productie stappen.
Hierna worden de printplaten (PCB) gemaakt in de printplaat fabricage stap (PCB Fabrication). Deze printplaten zullen later de elektronische componenten dragen die het functioneren van het elektronische product mogelijk maken. Deze stap noemen we de printplaat assemblage (PCB Assembly).

In een ander proces (vaak in een andere fabriek) worden de draad- en kabelbomen gemaakt (Cable and Wiring Techniques), ook in overeenstemming met de instructies van de ontwerper. Als alle noodzakelijke elementen geproduceerd zijn wordt het uiteindelijke product in de behuizing gebouwd die voor dit doel voorzien is. De assembly (PCBA of printed circuit board assembly) en de kabelboom worden verenigd, het product is klaar voor de uiteindelijke toepassing.
Tijdens de productiestappen kunnen fouten optreden waardoor de elementen nutteloos voor het eindproduct worden. In plaats van simpelweg de betroffene printplaten, assemblies of kabelbomen weg te vernietigen worden deze vaak bewerkt door rework of reparatie (PCB Repair and Rework), hetgeen productiekosten bespaard en afval.

IPC, de globaal actieve handelsorganisatie, heeft een uitgebreid aantal richtlijnen en normen uitgegeven in samenwerking met de technische verbindingsindustrie met betrekking tot alle boven vermelde onderwerpen.
Een van de prestatie normen die materialen, processen en tests voor de printplaatleverancier beschrijft is de IPC-6012 norm. Aanvaardbaarheidseisen voor de printplaten vindt men in de IPC-A-600. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit in de assemblage gewaarborgd is, is uitvoerige proces informatie bijeengebracht in de IPC-J-STD-001. Dit document beschrijft de materialen en gereedschappen die gebruikt worden bij de assemblage van de elektronische producten. Voordat de elektronische assemblages de assemblage omgeving verlaten worden ze vaak geïnspecteerd volgens de IPC-A-610 standaard.

Voor de kabelboom productie processen is er proces informatie beschikbaar en worden de aanvaardbaarheidseisen beschreven in de IPC/WHMA-A-620 norm. En uiteindelijk zijn voor de meeste (zo niet alle) rework, reparatie en modificatie operaties de juiste procedures uitvoerig beschreven in de IPC-7711 en IPC 7721.

PIEK is de aangewezen organisatie voor alle training en certificering opleidingen met betrekking tot deze IPC standaards. Wij zijn een van de weinige opleidingsinstituten wereldwijd die alle momenteel beschikbare IPC certificeringen kunnen aanbieden, zelfs in meerdere talen. Al onze Master Trainers hebben decennia lange IPC en algemene training ervaring en zijn experts in hun vakgebied.

Maar PIEK biedt meer. Om de elektronica industrie en haar behoeftes te kunnen dienen heeft PIEK haar eigen PIEK opleidingen over diverse onderwerpen ontwikkeld, onderwerpen die soms niet eens door IPC aangehaald worden. Omdat we hierbij de volledige vrijheid hebben bij het ontwikkelen en kunnen bouwen op de kennis en ervaring van onze trainers kunnen we bij deze eigen ontwikkelde opleidingen nog een stapje verder gaan en onze klanten een ongekende diepgang op de praktijk gerichte oplossingen bieden. Deelnemers (en hun werkgevers) profiteren van de extra “bagage” die aangeboden wordt, die juist het verschil in de markt kan uitmaken. Bovendien zijn deze PIEK opleidingen in hoge mate aanpasbaar aan de specifieke behoeftes van onze klanten.

Heeft u interesse in een IPC of PIEK opleiding neem dan contact op met Wendy Wings van de afdeling customer care. Zij is te bereiken via telefoonnummer + 31 45 570 33 33.