Hallo, mijn naam is Frank en ik ben al een aantal jaren trainer bij de firma PIEK. Ik geef trainingen op het gebied van elektronica, certificeringstrainingen. Dit in vier talen: Engels, Frans, Duits, Nederlands. Omdat ik deze vier talen spreek, ben ik veel onderweg in europa en wereldwijd.

Wat houdt dat in, een PIEK trainer? Natuurlijk moet je kennis van zaken hebben met betrekking tot elektronica, waar wij cursussen in geven en je moet gecertificeerd zijn.

Zoals ik al zei ik ben veel onderweg. Om wat cijfers te noemen, in 2018: 165 hotelovernachtingen, zonder de vakanties. Deze overnachtingen zijn in Nederland, in diverse landen in Europa en in landen zoals Afrika en Azië. Dit is zo’n beetje ons werkgebied. Zeer interessant allemaal, als PIEK trainer kom je in aanraking met diverse mensen en diverse culturen. Diverse bevolkingsgroepen, en verschillende bedrijven binnen de elektronica-industrie die de meest diverse producten produceren. Producten voor consumentenelektronica, maar ook producten die ingezet worden in de luchtvaart en de ruimtevaart. Dat betekend dat je in aanraking komt met producten, afdelingen en bedrijven waar de meest interessante dingen getoond worden. Je wordt geconfronteerd  met de laatste nieuwtjes op elektronicagebied.

Het is een heel dynamisch leven. Zo geef je de ene week een training op het gebied van de eisen aan soldeerverbindingen in Nederland en de volgende dag / week ben je ergens in Frankrijk onderweg en geef je een training op het gebied van design. In een heel andere taal, een heel andere cultuur en een ander hotel. Het is een heel speciaal leven, het is heel avontuurlijk.

Soms ben je op bezoek bij een nieuwe klant, een nieuw bedrijf. Je legt de eerste contacten, er wordt dan veel van je verwacht. Natuurlijk is het de bedoeling dat je dat ook waar kunt maken. Met mijn ervaring lukt dat over het algemeen wel.

Wij geven training o.a. op basis van IPC normeringen en die worden wereldwijd gebruikt. Dat betekend dus ook dat je op de hoogte moet blijven. Dus ook vanuit dit oogpunt betekend het dat je dus ook dynamisch genoeg moet blijven om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Je komt bij bedrijven waar je dus echt in de keuken kunt kijken van compleet nieuw ontwikkelde elektronica en zaken ziet die voor andere mensen verborgen blijven.

Zoals ik al zei verblijf je veel in hotels, dus het komt vaak voor dat je ’s morgens wakker wordt en naar buiten kijkt en het gevoel hebt dat je op vakantie bent omdat je uitkijkt over een strand ergens in Azië, de Filipijnen bijvoorbeeld. Of op de boulevard van een stad in Portugal of Griekenland en dat je echt denkt van ‘hé, het is vakantie’. Totdat je je een paar minuten later realiseert dat ‘nee, ik moet wel werken vandaag’. Dat is toch een heel aparte baan die we hebben, het geeft wel heel veel voldoening en je hebt heel veel mogelijkheden. Nadat de training afgelopen is ben je toch in dat land en je kunt dan een klein beetje vakantiegevoel hebben.

Dat soort dingen is dat wat je meemaakt. Dat je regelmatig meer dagen in het hotel bent dan thuis. Op het moment dat dit iets is wat je aanspreekt, dan zou het heel goed zijn om bij ons te solliciteren, en ja, misschien wordt je dan mijn nieuwe collega.