De in 2007 versie van IPC-7711/7721 rework, modificatie en reparatie van elektronische assemblages, de zogenaamde B-Revisie, was dringend aan vervanging toe. Daarom is er in 2017 de C-Revisie van dit populaire document gepubliceerd.

Het is onmogelijk om nog meer praktijkgericht werk te vinden in een IPC certificeringstraining. De nadruk in deze training ligt op activiteiten uit de praktijk, waarbij de theorie tot een minimum beperkt wordt voor de CIS deelnemers.

Gebruikers, die bekend zijn met dit document, zullen blij zijn met het feit dat IPC dezelfde indeling heeft aangehouden als in de voorgaande versie. Het eerste hoofdstuk is algemeen van opzet, het tweede hoofdstuk gaat over herwerken en het derde hoofdstuk gaat over de reparatie- en modificatieprocedures. De indeling blijft voor de gebruikers een vertrouwd item en men is hierdoor ook snel vertrouwd met de toegevoegde procedures, waarvan de meeste betrekking hebben op de moderne SMD componenten, zoals BGA en BTC componenten.

Steeds weer worden er nieuwe componenttypes ontwikkeld en op de markt gebracht. Als die moeten worden vervangen in herwerkprocedures, moeten daar ook nieuwe technieken voor worden ontwikkeld. Specialisten uit de elektronische industrie zijn hier verantwoordelijk voor. Zij dragen bij aan de voortdurende ontwikkeling van deze nieuwe procedures die vervolgens vertaald worden naar het IPC-7711/7721 document. Voordat procedures worden geïntegreerd, worden ze uitvoerig getest in praktijksituaties. Daarna worden ze beoordeeld door een commissie van bestaande uit medewerkers van diverse bedrijven en organisaties uit de elektronische industrie, zoals opleidingsinstituten (PIEK), OEM’s en EMS bedrijven en reparatiecentra. Hierdoor is deze standaard een echte industrie-brede standaard geworden.

De onderwerpen die aan de orde komen in deze standaard zijn de volgende:
Introductie van gewone herstelwerk en reparatie procedures, productclassificaties, printplaattypes, vaardigheidsniveaus, werkstations, instrumenten, materialen en processen, procesdoelstellingen en richtlijnen, overwegingen voor ongelood, basis oppervlaktemontage en through-hole component verwijdering, landvoorbereiding en componentinstallatie, primaire verhittingsmethodes: geleidend, convectie en andere, hanteren van elektronische assemblages, verwijdering en installatie van through-hole componenten, verwijdering en installatie van chip en MELF componenten , verwijdering en installatie van SOIC/SOT, J-lead en QFP componenten, verwijdering en installatie van BTC, Flip-Chip en BGA componenten, bedrade printplaatgeleider-, pad- en laminaatreparatie, aanpassingen, bruggen kabels, kabellassen, conformele coatingidentificatie, verwijdering en vervanging, en tips voor zorg en onderhoud.

Het grootste gedeelte van dit document bestaat uit procedures op het gebied van herstelwerk, reparatie en modificatie, waarmee de deelnemers ook geconfronteerd worden tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Tijdens de IPC-7711C/7721 training kunnen de deelnemers niet alleen hun voordeel doen met de duidelijk in de standaard beschreven activiteiten, maar zeker ook met de ondersteuning die de trainers van PIEK geven.

Een belangrijk aandachtspunt bij de praktijkgerichte trainingen van PIEK is dat u een ruime keuze heeft aan uiterst geavanceerde soldeerapparatuur. U kunt kiezen uit alle vooraanstaande soldeerinstrument merken, waaronder Ersa, Hakko, JBC, Metcal, Oki, Pace en Weller.

De trainers van PIEK zijn zeer ervaren en bieden u een optimale ondersteuning bij het gebruik en de interpretatie van de standaard. Profiteer van de ruim 50 jarige mondiale ervaring die de trainers van PIEK hebben in het dagelijks gebruik van het document.

Samengevat: Gaat u voor kostenbesparing en wilt u fout interpretaties voorkomen, maak dan gebruik van de ervaring van de trainers van PIEK en kies PIEK als partner voor uw IPC certificering.