Ieder voordeel heeft zijn nadeel

In de nieuwe/laatste versie van de IPC-WHMA-620D Eisen en acceptatie van kabel en kabelboom assemblages en IPC-A-610H Acceptatie van geassembleerde printplaten is de term TARGET (AANBEVOLEN) met de fotos hiervan verdwenen.

Voordeel:
De belangrijkste redenen om deze Target (Aanbevolen) conditie niet meer te gebruiken is om te voorkomen dat elektronica assemblage bedrijven die een product/verbinding leveren die Acceptable (Aanvaardbaar) is, deze niet meer repareren naar de Target (Aanbevolen) conditie. Door dit te doen verbeteren ze het product misschien cosmetisch, maar elektrisch/mechanisch wordt het product meestal verslechterd.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een soldeerverbinding. De aanvaardbare soldeerverbinding die opnieuw bewerkt wordt is cosmetisch misschien beter maar door een soldeerverbinding nogmaals te verwarmen groeit de intermetallische laag waardoor de verbinding brosser en dus minder betrouwbaar wordt.

Nadeel:
Het verwijderen van de Target (Aanbevolen) verbinding met fotos uit de standaards voor visuele inspectie heeft als gevolg dat een beginnend operator niet meer weet wat de perfecte situatie Target (Aanbevolen) is.
Dit staat immers niet meer in de IPC standaards voor visuele inspectie. Toch ben ik van mening dat een operator in eerste instantie altijd zou moeten proberen indien mogelijk een Target (Aanbevolen) verbinding te maken. Dit wordt tijdens de trainingen van desbetreffende standaards wel uitgelegd, zodat de operator dit in ieder geval als “bagage” meeneemt.