Al vele jaren werken Almit en PIEK I.E.C. samen. Almit voorziet PIEK van soldeermateriaal dat tijdens de trainingen wordt gebruikt. En PIEK verzorgt al vele jaren soldeertrainingen bij Almit.

Een hoogtepunt van de samenwerking tot nu toe is een gezamenlijke stand op de Productronica-beurs in München dit jaar.

Nihon Almit werd opgericht in Japan in 1956 en behoort tot de pioniers in de ontwikkeling en productie van soldeerdraad. Een van hun eerste successen was de praktische toepassing van aluminiumsoldeer. Tot op de dag van vandaag haalt het bedrijf regelmatig de krantenkoppen met indrukwekkende uitvindingen op het gebied van soldeerdraad. Het bedrijf heeft vestigingen in Japan, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Ongeveer 250 medewerkers produceren jaarlijks meer dan 1500 ton soldeerdraad en soldeerpasta.

Almit behoort tot de vijf wereldwijd toonaangevende aanbieders en fabrikanten van soldeermateriaal. Soldeerdraad, soldeerpasta en loodvrije soldeer worden gebruikt in de auto-industrie, medische technologie, lucht- en ruimtevaartindustrie en de consumentenelektronica.

PIEK is het toonaangevende opleidingsbedrijf voor de elektronische verbindingsindustrie en werd in 1965 opgericht. Het is het enige IPC-geautoriseerde opleidingsbedrijf in Europa dat alle IPC-certificeringen aanbiedt.

Almit en PIEK verbinden verschillende factoren. Een daarvan is de klantenkring, die bestaat uit verschillende industrieën. Een andere factor is IPC. De internationaal erkende belangenvereniging ontwikkelt en stelt industriestandaards op die alle aspecten van elektronische verbindingstechnieken omvatten, inclusief ontwikkeling, productie van printplaten en assemblage van elektronische componenten.

IPC-industrienormen zijn beschikbaar in vele talen, stellen duidelijke criteria vast en worden wereldwijd erkend. Almit ontwikkelt en produceert soldeermateriaal op basis van door IPC vastgestelde normen. En PIEK voert alle IPC-certificeringen uit.

Waarom de samenwerking tussen Almit en PIEK zo succesvol is, leggen Michael Mendel en Rob Walls uit:

Michael Mendel, directeur van Almit, over de samenwerking met PIEK:

“PIEK is een zeer competente IPC-partner voor ons. We werken al vele jaren zeer intensief samen en helpen elkaar, bijvoorbeeld met trainingen van medewerkers en staan ook samen op beurzen. Met PIEK hebben we ook al een congres in Turkije georganiseerd met 400 deelnemers. Dat was voor beide partijen zeer succesvol. Onze samenwerking is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. We kunnen over veel onderwerpen praten en hoeven niet bang te zijn dat de informatie wordt doorgegeven. En Ben en Rob Walls zijn beiden zeer bekwaam en weten waar ze over praten. PIEK werkt ook alleen met eigen trainers. Deze hebben veel ervaring en internationale kennis.”

Rob Walls, directeur van PIEK, over de jarenlange samenwerking met Almit:

“We werken al meer dan 20 jaar samen. Net als PIEK is ook Almit een familiebedrijf, dat verbindt. Korte besluitvormingsprocessen, betrouwbaarheid en vertrouwen zijn overeenkomsten tussen onze bedrijven. Almit gaat met de tijd mee, richt zich op de klant en innoveert. Dat zien we ook bijvoorbeeld aan de nieuwe soldeerdraad DB-1 RMA. Hij is duur, maar ook de beste. Dit kun je ook vertalen naar PIEK. Onze trainingen bevinden zich in het hogere prijssegment, maar zijn van hoge kwaliteit. PIEK gebruikt al vele jaren materialen van Almit in trainingen en de feedback van de deelnemers aan de trainingen is altijd zeer positief. Soldeerdraad, flux of soldeerpasta, alles is van hoge kwaliteit en innovatief. Een andere overeenkomst van Almit met PIEK is de service van Almit. Natuurlijk gaat het om verkoop, maar het advies en vooral de opvolging is erg goed. Dat doen wij bij PIEK net zo. We zijn blij om met een gelijkgestemde partner samen te werken.”

Productronica 2023 De Productronica is ’s werelds beurs voor innovatieve elektronische productie. Almit en PIEK zijn samen vertegenwoordigd op de beurs. Van 14 november tot en met 17 november vindt u beide bedrijven in Hal A4, Stand 209.