Almit kent net als PIEK een lange historie. Almit startte in 1956 in Japan en was een van de pioniers op het gebied van ontwikkeling van soldeerdraad. Door verschillende technische innovaties waaronder soldeermiddel voor aluminium en een soldeermiddel om nikkel chroom draden te verbinden met Bi metalen zorgden ervoor dat het bedrijf een enorm groeispurt doormaakte.

In 1982 volgde dan ook de internationale doorbraak omdat de NASA gebruik ging maken van KR-19MA voor het space shuttle project. Daarna volgende diverse internationale prijzen waaronder in 1985 de prestigieuze VEC prijs voor productontwikkeling. Verder kreeg Almit ook nog de 10ten Invention Grand Prix en de Distinguished Service Award.

Vanaf de jaren 90 werden wereldwijd nieuwe vestigingen geopend. In het jaar 2000 werd de Almit GmbH in Bietigheim-Bissingen opgericht. Deze verhuisde in de loop van 2005 naar Michelstadt bij Frankfurt am Main. Daar is tevens het centraal magazijn voor geheel centraal Europa van Almit gevestigd.

Michael Mendel is de directeur van Almit GmbH en jarenlange partner van PIEK. Naar de vraag, wat maakt het interessant om jarenlang partner te zijn van PIEK antwoordt de heer Mendel; “ PIEK is een zeer competente IPC-aanspreekpartner. We werken al zeer veel jaren nauw samen. Helpen elkaar met scholingen van medewerkers, staan samen op beurzen etc. Zo hebben we al eens samen een congres in Turkije georganiseerd waar ruim 400 deelnemers aanwezig waren. Dit congres was voor ons beiden zeer succesvol. Onze samenwerking is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. We kunnen zonder meer met elkaar zaken bespreken zonder dat we bang hoeven te zijn dat de ander met de zaken die besproken zijn te koop gaat lopen. Ben en Rob Walls zijn beiden zeer competent en weten waar ze over praten. Ook de trainers die ze inzetten zijn zeer ervaren en beschikken over internationale kennis.”

Op de vraag welke trends ziet u, en heeft Corona effect op uw bedrijfsvoering reageert de heer Mendel als volgt. “Wat we zien is dat componenten die gebruikt worden binnen de elektronische verbindingsindustrie steeds kleiner en compacter worden. Dit biedt uitdagingen aan ons als producent van soldeermaterialen. Vooral ook omdat producenten van deze producten een steeds groter drukvolume willen hebben om zeker te zijn dat de verbindingen onder alle omstandigheden blijven vastzitten. Betrouwbaarheid moet gegarandeerd zijn bij de soldeerverbindingen. En bij Almit zijn we steeds bezig met het verbeteren van onze producten en kunnen daardoor ook de betrouwbaarheid van onze soldeermiddelen garanderen. Corona heeft ook onze branche geraakt. We zien dat bij sommige bedrijfstakken de productie minder is geworden. Maar bij andere bedrijfstakken juist meer. Als Almit zullen we deze crisis ook doorkomen. En met partners als PIEK aan onze kant zeer zeker.”

Wilt u ook kennis maken met de producten van Almit, klik dan op deze link.