Als opdrachtgever aan verschillende assemblage bedrijven binnen de technische verbindingsindustrie bespreken we deze problematiek vaker met onze klanten. Moeten we zelf alle expertise in huis hebben om onze medewerkers op te leiden? De meningen zijn hierover verdeeld. Dit komt ook door de krapte op de arbeidsmarkt als het gaat om technisch geschoold personeel.

Outsourcing van opleidingen, en in ons geval meestal de IPC certificeringen of hercertificeringen IPC-A-600 en de IPC-A-610, is voor ons bedrijf van zelfsprekend. Wij vertellen aan onze klanten waarom wij zelf niet de betreffende expertise in huis hebben, maar deze via een onafhankelijk opleidingsinstituut in huis halen. De belangrijkste reden is, dat we onze mensen veel liever in het primaire proces aan het werk zien, dan dat ze bezig zijn met het eigen maken van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de betreffende IPC certificering. Het is veel goedkoper en effectiever om een extern opleidingsinstituut in te huren op het moment dat dit ons uitkomt. We zijn er dan ook van verzekerd dat de betreffende trainers beschikken over de laatste knowhow op het betreffende vakgebied. Daarnaast hebben de trainers internationale ervaring en kunnen ze deze ervaring delen met onze medewerkers.

Outsourcing van IPC trainingen kunnen wij alleen maar aanbevelen binnen ons netwerk. (gegevens van het betreffende bedrijf zijn bij PIEK bekend).