IPC-9121 CoverIPC heeft IPC-9121, Troubleshooting PCB Fabrication Processes uitgebracht, een essentiële bron voor iedereen die betrokken is bij de productie of aankoop van printplaten (PCB’s). Dit handboek bevat meer dan 650 PCB-procesfouten, met oorzaken en corrigerende maatregelen voor elk. Het bevat ook honderden kleurenfoto’s die echte procesdefecten demonstreren.

IPC-9121 ordent deze procesdefecten door de fabricagestappen in het proces waar ze kunnen optreden – beeldvorming, resists, beschermende coatings, boren, oppervlaktevoorbereiding, etschemie, laminering, eindafwerking, enz. – en vat de oorzaken en oplossingen voor elk samen. Dit hulpmiddel stelt de procesingenieur in staat om snel interne procesfouten te vinden en op te lossen, waardoor uw bedrijf geld bespaart en kwaliteitsproducten naar uw klanten blijven stromen.

“Het handboek IPC-9121 presenteert veelvoorkomende problemen, oplossingen en corrigerende maatregelen die nodig zijn bij de productie van printplaten”, zegt Chris Jorgenson, directeur technologieoverdracht bij IPC. “Het is een waardevolle tool voor het oplossen van problemen die elke procesingenieur die betrokken is bij de productie van printplaten zou moeten hebben.”

Meer informatie: https://shop.ipc.org/general-electronics/standards/9121-0-0-english